logo
FOTO: Aparatură medicală performantă pentru Secția Oftalmologie a Spitalului
FOTO: Aparatură medicală performantă pentru Secția Oftalmologie a Spitalului

Din luna decembrie, Secția Clinică Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu beneficiază de două noi aparate moderne și performate, destinate investigării și tratamentului pacienților.  Este vorba despre un tomograf în coerență optică OCT RS-330 Retina Scan Duo, marca Nidek (Japonia), în valoare de 153.765 lei + TVA, furnizat de către S.C Medicare și de un microscop operator Hi-R NEO 900, marca Haag-Streit Surgical (Germania), cu stand,  în valoare de 202.045 lei + TVA, furnizat de către Kembli-Med. Pentru achiziționarea acestor aparate, Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 500.000 lei din partea companiei ROMGAZ. Ambele dispozitive oftalmologice au fost achiziționate prin licitație publică în SEAP. Microscopul operator a fost montat în cadrul secției săptămâna trecută, iar tomograful în coerență optică în cursul zilei de marți. Restul sumei va fi utilizată pentru achiziționarea unor aparate necesare altor secții (un transductor ecograf cardiologie și sondă control părți moi).

  • “Microscopul operator combină optica excelentă şi modularitatea avansată. Datorită înclinației și a managementul luminii, microscopul oferă imagini de înaltă rezoluție și poate fi folosit pentru intervenții chirurgicale cum ar fi: pleoapă conjunctivă, cornee, cristalin, vitros, fund de ochi”, au explicat medicii oftalmologi ai secției.
  • „Tomograful în coerență optică este destinat realizării unor investigații oftalmologice de ultimă generație, care permit diagnosticarea precoce, tratamentul și urmărirea unor game variate de afecțiuni oculare. Tomograful oferă o analiză de înaltă rezoluție, rapidă și non-invazivă a structurilor oculare: cornee, retină, nerv optic și completează cu succes examenul clinic. Aparatul se remarcă îndeosebi prin posibilitatea efectuării de fotografii cu fund de ochi cu o cameră de 12MP, stereofotografierea fundului de ochi, panoramare cu imagini compuse ale fundului de ochi, analizarea polului anterior - pahimetrie corneană (măsurarea grosimii corneene) precum și prin numeroase alte facilități”,  au detaliat oftalmologii SCJU Sibiu.
  • „Mulțumim Romgaz pentru acordarea acestui sprijin financiar care ne–a dat posibilitatea să îmbunătăţim dotarea materială din cadrul secției oftalmologie cu aparatură medicală de înaltă performanță, care permite abordarea unei patologii complexe. Îmbunătățirea aparaturii medicale este unul din obiectivele noastre principale și, în acest sens, pe lângă  sponsorizări şi donaţii beneficiem de suportul Consiliului Județean Sibiu”,  a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, ec. Cornel Benchea.​​

 


comentarii
1 comentarii

astfel nu mai dam bani
foarte bine
13.12.2017 18:41
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia