logo
FOTO: Ambasadorul Canadei, la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac: „Am găsit aici o mică parte din țara mea”
Dan FRÂNCU
5823 vizualizari
FOTO: Ambasadorul Canadei, la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac: „Am găsit aici o mică parte din țara mea”
© Dan Frâncu

A devenit deja obişnuinţă ca inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac să fie organizată în cursul lunii februarie a fiecărui an. Întotdeauna, această festivitate a marcat încheierea tuturor lucrărilor la toate obiectivele ce compun „Complexul Hotel of Ice” (Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă, cele trei igluuri şi Winter Park Bâlea Lac) şi s-a desfăşurat la scurt timp după binecuvântarea lăcaşului de cult. Nici în acest an nu s-a făcut o excepţie de la această regulă, sâmbătă, 10 februarie, la mai bine de o lună şi jumătate după ce primii turişti au vizitat ori s-au cazat la Hotelul de Gheaţă, fiind organizată festivitatea inaugurării oficiale a acestui obiectiv.

Un diplomat la Hotelul de Gheață

Cum era de aşteptat, la festivitatea inaugurării oficiale a Hotelului de Gheaţă au fost prezenţi oaspeţi din diverse domenii de activitate, diverşi colaboratori şi parteneri ai deţinătorilor acestui proiect de marketing turistic. Oaspetele de onoare al evenimentului a fost ambasadorul Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova, E.S. Kevin Hamilton. De altfel, diplomantul canadian, alături de responsabilul proiectului „Hotel of Ice Bâlea Lac”, Arnold Klingeis și primarul comunei Cîrţişoara, Vasilică Sorin Cîrţan, au tăiat panglica inaugurală a Hotelului de Gheaţă. Momentul s-a desfășurat pe terasa obiectivului și a fost urmat de câteva alocuțiuni susținute de invitații principali.

  • ”Am ajuns la cel de-al treisprezecelea Hotel de Gheață și ne dorim ca și prin acest proiect să arătăm României și lumii întregi potențialul deosebit de care dispune această zonă. Domnule ambasador, vă mulțumesc foarte mult pentru prezență și sper să vă bucurați de această frumoasă zi”, a spus, după tăierea panglicii, inițiatorul proiectului Hotel of Ice, Arnold Klingeis.

E.S. Kevin Hamilton: ”Am găsit aici o mică parte din țara mea...”

La rândul său, E.S. Kevin Hamilton, a spus:

  • ” Vă mulțumesc tuturor pentru căldura și ospitalitatea cu care ne-ați primit aici, pe mine și familia mea. Ca și canadian, mă simt ca acasă, e multă zăpadă, e gheață... Avem și noi cel puțin un hotel de gheață în Canada și sper ca între cele două să apară un parteneriat, o colaborare. Cred că sunt așa de multe similitudini între natura de aici și cea din Canada, am găsit aici o mică parte din țara mea”.

După momentul festiv, invitații au ciocnit câte un pahar de șampanie, iar cei interesați au putut vizita hotelul și ”satelitul” acestuia - complexul de igluuri..

Rugăciune la Biserica de Gheață

În continuare, o parte a invitaților s-a deplasat la Biserica de Gheață, unde au asistat la un scurt moment de rugăciune, oficiat de preotul greco - catolic Ioan Ștefan Crișan. (După acest moment, preotul a oficiat prima cununie religioasă din acest sezon la acest inedit lăcaș de cult. Mirii, Mihaela și Lucian, au fost doi tineri lugojeni.)

© Dan Frâncu

Anunț important pentru cei ce doresc să călătorească în Canada

În cadrul festivităţii de la Hotelul de Gheaţă, E.S. Kevin Hamilton a făcut un anunţ important pentru toţi cei interesaţi să călătorească, pe calea aerului, între România (Bucureşti) şi Canada. Domnia sa a făcut public faptul că, începând cu vara acestui an, vor fi inaugurate două rute directe înspre şi dinspre Toronto şi Montreal, astfel că deplasarea între cele două ţări va fi mult mai facilă. Cele două rute vor fi deservite de compania Air Canada.

Concurs foto

Inaugurarea Hotelului de Gheaţă a fost marcată şi prin prezentarea "BERGENBIER Hotel of Ice Photo Contest 2018", acţiune dedicată fotografilor români sau străini. În perioada imediat următoare, cei ce s-au înscris la concurs, amatori sau profesionişti, au posibilitatea de a vizita Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi Palatul Brukenthal din Avrig, pentru a realiza două seturi (albume) de câte zece fotografii, ce vor fi înscrise în competiţie. Un juriu format din fotografi cu experienţă deosebită va evalua lucrările, numele laureaţilor urmând a fi anunţate pe pagina de Facebook Hotel of Ice Romania în data de 26 februarie 2018. Marele premiu este de 1.000 de euro în timp ce locurile 2 și 3 câștigă 200, respectiv 100 de euro. Cea mai interesantă fotografie va fi răsplătită, la rândul ei, tot cu 100 de euro. Fotografiile vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii, ce va avea loc între 1 și 4 martie, la Palatul Brukenthal din Avrig. Vernisajul expozitiei va avea loc în data de 3 martie 2018, în cadrul Bergenbier Ice-Party, la Palatul Brukenthal din Avrig. Concursul de fotografie este organizat de Asociaţia Proiect Transilvania, în parteneriat cu Bergenbier.

Personalități la Hotelul de Gheață

În cele treisprezece sezoane, Hotel of Ice de la Bâlea Lac a primit o mulţime de vizitatori celebri, ce au contribuit prin vizita lor la creşterea faimei obiectivului pe întreg mapamondul. Diplomaţi cu ranguri diverse din partea Statelor Unite ale Americii, Chinei, Austriei, Germaniei şi Republicii Peru, actori celebrii români sau străini (Maia Morgenstern, Constantin Chiriac, Jean Claude van Damme), sportivi sau foşti sportivi de talie mondială (Elisabeta Lipă, Octavian Belu, Helmuth Duckadam), muzicienii Ovidiu Lipan Ţandărică şi Nicolae Voiculeţ), personalităţi din domeniul ştiinţei şi tehnologiei (Dumitru Prunariu), reprezentanţi ai vieţii politice (Klaus Werner Iohannis) şi ai Bisericii Ortodoxe Române (Mitropolitul Ardealului ÎPS Laurenţiu Streza), sunt doar câteva dintre personalităţile ce au vizitat Hotelul de Gheaţă. De asemenea, în timp aici au fost efectuate filmări sau înregistrări cu diverse trupe de muzică sau artişti vocali şi instrumentişti, s-au desfăşurat şedinţe foto sau filmări pentru diverşi creatori de modă sau pentru portofoliul unor modele de top, petreceri private de firmă etc.

”Muzica” dă tonul...

Tema sezonului 2017 – 2018 a Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac este “Muzica”, fiecare cameră şi holurile obiectivului urmând a fi decorate astfel încât să fie “în acord” cu aceasta.

Toate cele 16 camere ale hotelului, precum şi cele trei igluuri, poartă numele unor importanţi artişti sau trupe de renume din lumea muzicii, româneşti sau străine, printre acestea fiind Georghe Enescu, Gheorghe Zamfir, BZN, Michael Jackson, Queen, Corina Chiriac, Holograf, The Scorpions, ABBA, Rolling Stones, Johann Strauss, Elvis Presley etc.

Taxa de vizitare a hotelului este de 20 lei, copiii având un tarif redus cu 50%.

Pentru perioada iernii, singura posibilitate de acces la Bâlea Lac este cu telecabina, de la Staţia Bâlea Cascadă, costul unui bilet (dus – întors) fiind de 60 lei. Sâmbătă, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsura aproximativ 170  de centimetri.

© Dan Frâncu
© Dan Frâncu
© Dan Frâncu
© Dan Frâncu


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia