Tribuna
Focar de gripă la Grădinița nr. 5 din Sibiu. Un copil internat, restul cazurilor au fost izolate la domiciliu
Andra MARINESCU
835 vizualizari
Focar de gripă la Grădinița nr. 5 din Sibiu. Un copil internat, restul cazurilor au fost izolate la domiciliu
La Grădinița nr. 5 din Sibiu sunt mai multe suspiciuni de gripă, fiind identificate nouă cazuri la copii și trei la personal. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu.


"Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată despre primele patru cazuri în data de 1 aprilie 2019, moment în care a fost declanșată investigația epidemiologică și au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical școlar și conducerea unității. Colectivitatea a fost supravegheată din punct de vedere clinic, s-au intensificat măsurile de igienă curentă în colectivitate (aerisire, curăţenie şi dezinfecţie a suprafeţelor, veselei, tacâmurilor, jucăriilor; intensificarea igienei mâinilor, respectiv etichetei de tuse, adaptat nivelului de vârstă al grupului expus, care prezintă deprinderi de igienă în curs de formare) și au fost recoltate două probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă", explică Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.
De asemenea, a fost recomandată și suspendarea activității a uneia din grupele grădiniței, unde s-au înregistrat opt cazuri la copii, până în data de 5 aprilie.
Rezultatul celor două probe recoltate de la copii în vârstă de trei ani, comunicat de către Institutul Cantacuzino din București luni, 8 aprilie, a fost pozitiv pentru virus gripal de tip AH3.


Recomandările DSP


Pentru a preveni astfel de episoade de îmbolnăvire în colectivități, DSP Sibiu recomandă: consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicație de spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul regiunii interne a articulației cotului); igienă adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; evitarea aglomerațiilor; triaj epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia