Tribuna
Fluturii Muzeului de Științe Naturale, captivanți pentru copiii Școlii Gimnaziale nr. 2, la Școala Altfel
Sorana MAIER
830 vizualizari
Fluturii Muzeului de Științe Naturale, captivanți pentru copiii Școlii Gimnaziale nr. 2, la Școala Altfel

Elevii claselor pregătitoare ale secției germane de la Școala Gimnazială nr. 2 din Sibiu au avut parte zilele acestea de o experiență inedită, derulând un proiect în cadrul Școlii Altfel la Muzeul de Științe Naturale din Sibiu, unde au aflat lucruri uimitoare despre fluturi.

Însoțiți de învățătoarele Ramona Untch și Bianca Drăghiciu, copiii au avut parte inițial de o o prezentare detaliată despre fluturi, în cadrul căreia au aflat informații interesante despre tot ceea ce înseamnă habitat, adaptări, prădători, specii endemice și protejate, au vizitat expoziția unde au admirat specii din țara noastră dar și din zonele tropicale și Australia.

„Copii au putut vedea fluturi de diferite mărimi, colorit și care sunt adaptările pentru ca astfel să poată realiza cu învățătoarele colaje cu mediul de viață, prădători, au aflat care sunt fluturii utili procesul de polenizare și cei dăunători în culturile agricole și în casele noastre”, ne-a declarat Ana Maria Păpureanu, din cadrul Muzeului de Istorie Naturală.

Cele două cadre didactice ale școlii au mărturisit că elevii, în ciuda vârstei lor mici, au lucrat cu un sârg impresionant la proiect, au fost captivați și impresionați de expoziție și de proiect.

Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu are o colecție impresionantă de fluturi, care este expusă parțial în unele expoziții temporare.

image=140531]


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia