logo
Florin Piersic Jr. interpretează 13 personaje, la Teatrul "Gong"
Florin Piersic Jr. interpretează 13 personaje, la Teatrul
Actorii Lia Bugnar, Maria Obretin, Oana Tudor, Marius Manole și Florin Piersic Jr. vin la Sibiu pentru a-i susține pe liceeni în cadrul programului de teatru „Sibiu Plays!”. Aici, Florin Piersic Jr. va interpreta 13 personaje într-un one-man show. Proiectul se va derula pe 30 și 31 mai, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu.


 

Unii dintre cei mai îndrăgiți actori români fac gașcă cu liceeni sibieni pentru a susține un proiect de educație – nonformală prin teatru. Reuniți în cadrul a două reprezentații cu statut de invitat special, actorii Lia Bugnar, Maria Obretin,  Oana Tudor și Marius Manole vor prezenta marți, 30 mai, de la ora 18, spectacolul „Noi4”, urmând ca miercuri, 31 mai, de la ora 18, să îl vedem pe scenă pe Florin Piersic Jr. în „Freak Show”.

"Noi4"

„Noi4” de Lia Bugnar și regizat de Dorina Chiriac este un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă, după cum spun organizatorii. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire, etc.) și o grămadă de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary) fac subiectul spectacolului. „Noi4” este un spectacol în care toate personajele au rolurile principale, fiind distins în 2012 cu premiul pentru cel mai bun spectacol, în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent. Spectacolul nu este recomandat celor sub 12 ani.

One-man show cu Florin Piersic Jr.

„Freak Show” este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură pentru două ore. Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia și interpretarea sa, „Freak Show” este un one-man show unic în România. Florin Piersic Jr. interpretează 13 personaje. Spectatorul are ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă, de la miliardar de carton, la muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător de film sau profesor și așa mai departe. Spectacolul nu este recomandat celor cu vârsta sub 16 ani.

Trei luni de ateliere de teatru

Potrivit organizatorilor, programul de Teatru „Sibiu Plays!” își propune cristalizarea unei manifestări culturale pentru tineri care să îi definească atât ca indivizi, cât și ca generație, în cadrul unui proiect ce promovează educația prin participare. Timp de trei luni de zile, elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Național „Octavian Goga”, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu au participat la o serie de ateliere de teatru în urma cărora au reușit să își producă propriul spectacol de teatru, ce va fi prezentat în cadrul unei competiții, pe 30 și 31 mai, pe scena de la etaj a Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Programul de Teatru "Sibiu Plays!" acoperă un gol al sistemului educațional românesc, deoarece majoritatea școlilor nu au în programă activități artistice. „Ceea ce ne deosebește de celelalte programe asemănătoare este interdisciplinaritatea sesiunilor și predarea intensivă într-un context practic al tuturor elementelor. Elevii sunt încurajați să-și asume responsabilitatea și să-și pună în practică ideile, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului "Gong".

Unde se găsesc bilete

Accesul publicului la oricare dintre cele două spectacole invitate se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11 - 18, sâmbăta de la 10 la 18, iar duminica între orele 10 - 14, în Librăriile Humanitas sau online, prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei. (A. M.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia