Tribuna
Astra film
Florin Hariga, directorul SOS Satul Copiilor Cisnădie, nominalizat la Gala Excelenței în Asistența Socială
Florin Hariga, directorul SOS Satul Copiilor Cisnădie, nominalizat la Gala Excelenței în Asistența Socială
Florin Hariga, directorul SOS Satul Copiilor Cisnădie, se numără printre cei nominalizați la Gala Excelenței în Asistența Socială, la categoria de personalități ce susțin asistența socială, "Premiul pentru întreaga carieră în asistență socială".


De 14 ani, pe aleile Satului SOS Cisnădie, îl întâlnim pe  Florin Hariga, directorul care are grijă de copiii din SOS. Asta înseamnă 24 de ore din 24 în Satul din Cisnădie. A trăit alături de copii, i-a  văzut crescând sub ochii lui, le-a  observat evoluția de-a lungul timpului, de la copilul mic care venea la grădiniță cu mama SOS de mână, la adultul care acum este independent și autonom, care are o familie, o slujbă, o căsuță, un tânăr care a reușit în viață
Ca director de Sat trebuia să mă asigur că totul funcționează bine până la cel mai mic detaliu, că fiecare mamă din cele 12 căsuțe e bine, că are tot confortul necesar desfășurării activităților curente, că cei peste 72 de copii sunt bine îngrijiți, că le sunt asigurate toate nevoile de bază, că beneficiază de o îngrijire și o educație sănătoasă, propice dezvoltării lot fizice, psihice și morale. Toate intervențiile au la bază apărarea drepturilor copilului, promovarea lor în rândul beneficiarilor asistați, în familiile biologice/ lărgite și familiile față de care copiii au dezvoltat legături  de atașament. Toată activitatea mea ca director în SOS Satul Copiilor Cisnădie se centrează pe bunăstarea, siguranța și securitatea copiilor. Împreună cu echipa analizăm fiecare caz, ne centrăm pe identificarea nevoilor, sprijinul copiilor pentru a deveni tineri responsabili și autonomi. De-a lungul anilor, am încercat, pe lângă rolul de director, să fiu văzut ca un prieten mai mare, ca o persoană-resursă atât pentru copii cât și pentru mamele SOS. Am participat încă de la început la procesul de admisie a copiilor în Sat, am mers în teren, am discutat cu reprezentanții centrelor, am discutat cu copilul, am fost la reevaluarea cazurilor în teren, la familia biologică, am discutat cu părinții, cu rudele, asta pentru a descoperi cât mai multe informații despre copil, despre mediul din care provine el, pentru a-l înțelege mai bine și pentru a-l putea ajuta alături de mama socială să crească frumos și sănătos", spune Florin Hariga.
De asemenea, directorul SOS Satul Cisnădie, consideră că "trebuie să măsurăm izbânda programului de asistenţă socială prin numărul persoanelor care-l părăsesc, nu prin numărul celor care devin beneficiari ai acestuia. Trebuie să muncim mult, să folosim cele mai utile instrumente, să încurajăm și să ajutăm beneficiarul să devină cât mai repede independent și autonom și nu dependent de sistemul de asistență”.
Cei care vor să îl voteze pe Florin Hariga la Gala Excelenței în Asistența Socială o pot face accesând link-ul http://poll.cnasr.ro/poll/17.
Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, ediția a VI-a, va avea loc în data de 19 martie, pe scena Atenului Român. Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este manifestarea în care asistenţi sociali din întreaga țară, autorități, jurnaliști, sărbătoresc realizările profesiei de asistent social pentru a transmite un mesaj cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social şi nevoia acțiunilor ulterioare. (A. M.)

 

 [image=137551]


comentarii
1 comentarii

Nimic despre fetele gravide...?
22.02.2019 19:26
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia