logo
FITS și British Council România, de 25 de ani împreună
Andra MARINESCU
799 vizualizari
FITS și British Council România, de 25 de ani împreună
Conferințele speciale FITS extinse în timpul anului continuă cu un dialog cultural între Constantin Chiriac și Nigel Bellingham, directorul British Council România. Evenimentul va avea loc vineri, 16 februarie, de la ora 18, la Librăria "Habitus".

Nigel Bellingham a studiat Limba și Literatura Engleză la Universitatea din Leeds (Marea Britanie), este membru al Societății Regale pentru Arte, iar din august 2006 este directorul British Council România, unde își concentrează munca asupra unor aspecte precum dezvoltarea limbii engleze în sistemele naționale de educație; pregătirea tinerilor, prin muncă, pentru întărirea societății civile sau întărirea sectorului cultural prin colaborarea cu artiști și factori de decizie din domeniul artelor. Rolul său este de a superviza activitatea British Council din nouă țări din sud-estul și centrul Europei. În trecut a ocupat funcția de director al British Council în Tunisia și Cehia și a deținut funcții de conducere în Ungaria, România, Belgia, Arabia Saudită și Egipt.
„British Council ocupă o poziție centrală în istoria Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Încă de la începutul festivalului, din 1993, directorul de atunci al British Council, Sir Claus Henning, s-a implicat în susținerea financiară și logistică a FITS și totodată a ajutat la dezvoltarea relațiilor cu marile festivaluri și personalități ale artei și culturii atât din Marea Britanie, cât și din lume. Grație British Council am reușit să participăm de câteva ori la Edinburgh International Festival, la întâlnirile profesionale de acolo și am reușit să fac primele proiecte europene, iar pe această cale, la aniversarea de 80 de ani de existență a British Council și 25 de ani ai FITS, vreau să le mulțumesc. Am continuat linia de prietenie cu toți directorii acestei instituții, care au recunoscut importanța Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar acum, iată că vom susține un dialog cu Nigel Bellingham, actualul director al British Council România. Suntem bucuroși că putem să dezvoltăm în continuare acest parteneriat și sunt convins că legăturile culturale cu Marea Britanie ne vor fi sursă de inspirație și de dialog pe viitor”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul TNRS.
Conferința are loc vineri, 16 februarie, de la ora 18, la Librăria "Habitus", și se desfășoară în limba engleză, cu traducere în limba română. Acest eveniment este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală al ULBS și sprijinit de Librăria "Habitus". Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia