Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
FITS 2016: ce vedem duminică!
Andra MARINESCU
2705 vizualizari
FITS 2016: ce vedem duminică!
Cea de-a treia zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a pregătit nenumărate surprize, de la conferinţe şi ateliere, la spectacole de teatru jucate în spaţii convenţionale sau pe străzile oraşului. Programul complet de astăzi, 12 iunie, îl regăsiţi în cele ce urmează:

 

*Ora 8: Ziarul Orizontal, Vol.4, Zidul exterior al TNRS. Autor: Dan Perjovschi & Co.

*Ora 10: ateliere susţinute de Adam Lazarus - Solo- Show Creation: Jeu to Character, Casa de Cultură a Studenţilor. Adam Lazarus este un actor canadian, regizor și instructor de actorie premiat, expert în realizarea de spectacole de tip one-man show. Acesta a cultivat o metodă de realizare a spectacolelor one-man show, având la bază ani de experiență în care a lucrat cu mii de artiști, studenți și profesioniști în Canada, Statele Unite și Europa. Acest atelier oferă participanților noi perspective și abordări cu privire la munca individuală a artistului. Indiferent dacă studenții sunt interesați de teatrul fizic, piesa de epocă, naturalism, absurd, comedie, tragedie, ori dans, aceștia vor fi ghidați înspre descoperirea propriei lor abordări în vederea creării propriului lor one-man show.

*Ora 10: Expoziţie de fotografie Lucien Samaha - "Umbra actorului", la Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Sibiu.

*Ora 10: "Faust: Vanity and Despair", la Muzeul de Artă Contemporană al MN "Brukenthal". Expoziție personală de pictură Alexandru Cînean.

*Ora 10: "Mersul trenurilor", Foaierul Teatrului "Gong". Expoziție de fotografie - Adrian Bulboacă.

*Ora 10: SibiuBookFestival-Strada cu Cărţi, Piaţa Mică. Peste 4.000 de titluri, peste 40 de edituri.

*Ora 11: "Abracadabra: Împărăţia teatrului", cupola din Parcul Sub Arini.  Împăratul va sosi cu toată suita și va declara Parcul Sub Arini Împărăția Teatrului. Jocul va fi ocupația de bază a locuitorilor împărăției, iar legile din această împărăție vor fi legile copilăriei.

*Ora 11: "Mit și teatralitate în universul lui Mircea Eliade", Librăria Habitus. Octavian Saiu în dialog cu Sorin Alexandrescu și Carole Cusack.

*Ora 12: "Shakespeare Lives (2016)", Muzeul de Istorie "Casa Altemberger". Proiecţie de scurtmetraje ce explorează, succesiv, câte o piesă de teatru a lui Shakespeare și include scene filmate în locațiile pe care și le-a imaginat autorul când scria operele sale.

*Ora 13:  Osadia va prezenta "Ăsta nu-i părul meu!...", în Piaţa Mică. Un spectacol în care coafatul devine un element de show. Spectatorii vor fi martorii transformărilor personajelor care coboară de pe scaun şi devin centrul atenției, fiind fotografiate oriunde se duc şi făcând furori pe rețelele de socializare. Spectacolul va fi reluat şi de la ora 19, în aceeaşi locaţie.

*Ora 13: Bogdan Georgescu "All inclusive", Librăria Habitus.

*Ora 13: Pe strada Nicolae Bălcescu vor poposi "Frumoase şi talentate" majorete.   Dream Team Majorettes este un grup de majorete acompaniate de o orchestră compusă din muzicieni talentaţi.

*Ora 13: "Povestiri după piesele lui Shakespeare", în parcul cartierului Ştrand. Reprezintă o serie de hapenning-uri hazlii concepute pentru a onora memoria marelui Dramaturg, de la moartea căruia se împlinesc 400 de ani. Tinerii masteranzi vor cuceri oraşul cu scurte evenimente inspirate din piesele lui Shakespeare, dar şi din povestirile scrise de Charles şi Mary Lamb, demonstrând că teatrul nu are vârstă şi că temele elisabetane sunt aceleaşi în trecut ca şi în prezent. Coordonator: Marian Râlea. Eveniment reluat şi în Parcul Cetăţii, de la ora 18.

*Ora 14: "Conversaţii culturale", la Atrium Cafe, cu Noel Witts. Eveniment în cadrul Bursei de Spectacole.

*Ora 15: Focus FITS 2015, la Filarmonica de Stat Sibiu. Expoziție de fotografie – Mihaela Marin & Sebastian Marcovici.

*Ora 16: "Şah mat", Teatrul "Gong". "Spectacolele noastre sunt bazate în exclusivitate pe expresie corporală, nu pe text. Astfel, limbajul corporal devine un mesager universal al ideilor noastre, iar barajul lingvistic în dialogul actor - spectator dispare, ceea ce aduce universalitate producțiilor noastre", spune   Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău / M.A.D.E. Theatre.

*Ora 16: "Teatrul şi drama pentru publicul tânăr", Librăria Humanitas. Cu: Emile Lansman, Stanislas Cotton, Stéphanie Mangez, Julie Annen, Simon Boulerice, Alba Simina Stanciu. Eveniment destinat dramaturgiei contemporane francofone.

*Ora 17.30: "Făuritorul de vise", pe picioroange, pe strada Nicolae Bălcescu, făcând sărituri şi diferite acrobaţii, spre bucuria tuturor, îndeosebi a celor mici. Compania franceză, Cie. Faï, impresionează prin costume, machiaj şi inventitivitate. Spectacolul va fi reluat şi de la ora 21.45, pe strada Nicolae Bălcescu, iar de la ora 20 va avea loc în Piaţa Mare.

*Ora 18: "Clasa noastră", Studioul CAVAS, producţie a   Academy of Arts Osijek. O piesă care vorbește despre această crimă petrecută în satul Jedwabne, dar, de asemenea, despre toate crimele din toate celelalte teatre de război ale lumii.

*Ora 18:  "Fado - Din inima Lisabonei" va răsuna la Sinagogă. Concertul va fi susţinut de  Cláudia Duarte (voce), Filipe Rebelo (chitară portugheză), José Elmiro Nunes (violă fado) şi Gustavo Roriz (bas).

*Ora 18: În "Să ne amuzăm cu Zee", a  Cie. Roland Zee, spectatorii fac cunoştinţă cu un personaj ghidat de emoţie şi râsete. Jucând, în același timp, rolul de mim și de clovn modern, Zee amplifică lucrurile mărunte și le transformă în mărunțișuri vitale. Trezește sensibilitatea în oricine, tineri sau adulți, spectatori sau trecători și combină simplitatea cu dramatismul. Pentru el, orașul reprezintă o sursă inepuizabilă de noutate. Spectacol în Piaţa Mică.

*Ora 18: "Sârba ca în... Belgia!", pe strada Nicolae Bălcescu. Îmbinând emoția transmisă de Klezmer și de melodiile balcanice cu forța rock-ului și a metal-ului, KermesZ à l’Est este o fanfară originală care ne conduce într-o Europă de Est sălbatică, cu un repertoriu care trece de la muzică rock la piese de o vivacitate contagioasă. Spectacol reluat şi de la ora 19.

*Ora 18.45: compania Circus Brazil, înfiinţată în 2002 de Sandra Calixto de Bahia, va prezenta un mix de seducţie braziliană şi divertisment, în "Circ pe ritmuri de samba", pe strada Nicolae Bălcescu. Ritmurile samba , clovnii giganţi, jongleurii şi improvizaţiile circarilor fac deliciul reprezentaţiei. Spectacolul va fi reluat de la ora 20.45.

*Ora 20: "Cum împarţi o lacrimă", Teatrul "Gong". Naoto Katori/Ikumi Kurosu, Japonoa, prezintă un spectacol în coregrafia semnată de Naoto Katori & Ikumi Kurosu.

*Ora 20: "Trei surori", Colegiul Naţional "Octavian Goga" - Sala de Sport. Haiyuza Theatre Company prezintă 11 Martie în Fukushima, la un azil de bătrâni. " Azi e ziua de naştere a lui Mayumi. Rezidenţii şi personalul sărbătoresc cu ea. În timpul petrecerii, Sachiko începe să spună o replică din „Trei Surori”. Ea spunea astfel de replici în fiecare zi. Alte bătrâne i se alătură cu replici, precum şi doctori şi asistente. „Trei Surori” a început astăzi. Ei vorbesc despre viaţă, viitor şi iubire", descriu spectacolul japonezii.

*Ora 20: "Uf... Un minut de dans", Filarmonica de Stat Sibiu. Un spectacol de Gigi Căciuleanu. Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Coregraful îl va reinventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului.

*Ora 21: ACM Gospel Choir vine la Biserica Fortificată Cisnădioara "Din dragoste pentru voi". Aşa se numeşte spectacolul ce propune o seară de muzică gospel, oferită de corul Academiei de Muzică Contemporană din Guildford.

*Ora 21.30: "Între două lumi", pe strada Nicolae Bălcescu. Dansatori și acrobați, la nivelul solului sau pe picioroange cu arcuri, se joacă cu focul pe un fond muzical original, creat pentru și de către companie (percuționist pe scenă). Spectacol reluat la ora 21.45, în Piaţa Mare.

*Ora 22: "Faust", Fabrica de Cultură. Regia este semnată de Silviu Purcărete.  Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată.

*Ora 22: "Un artist al foamei", la TNRS. Cea mai recentă producție semnată Eimuntas Nekrosius este o încercare de a pune în scenă principalele idei dintr-o nuvelă scrisă de Franz Kafka - Un artist al foamei. Piesa este jucată ca o șoaptă, dar rezonează foarte adânc.

*Ora 22.30: Concert Jamaram, Piaţa Mare. Cu inspirație culeasă din călătoriile și turneele din peste 20 de țări, spectacolul live include muzică în stilurile Ska, Latino şi Pop, la care se adaugă piese în genul Balkan Beats şi Afrobeat, pe lângă repertoriul de bază de piese Reggae&Dub.

*Ora 23: "#fomo - frica de a pierde", Cercul Militar. Este o piesă de teatru și dans urban despre cum ne descurcăm cu lumile virtuale.

*Ora 23: "Apelul", Studioul CAVAS. "William Wordsworth, Samuel Taylor Coleridge, Lord Byron şi Dorothy Wordsworth se îmbată, trândăvesc şi au discuţii filozofice în locaţii din Anglia și Alpii Elvețieni. Au opinii contradictorii în ceea ce priveşte poezia, posibilitățile imaginației și... mobilierul. O imagine a poeţilor romantici englezi intensă, comică, plină de energie, angoase şi profund inexactă din punct de vedere istoric. Această piesă bizară investighează limitele limbajului și modul în care ne blocăm propriul nostru potențial creativ", scrie   Pace School of Performing Arts / GAPESEED Theatre Co, compania din SUA.

 

 

FOTO: Sebastian MARCOVICI

 


comentarii
2 comentarii

poate sa-mi spuna cineva de unde a scos chiriac cifra asta de 65000 de spectatori pa zi?????poate 65000 in toate cele 10 zile????
alooo chiriac...
12.06.2016 14:26
Un eveniment gretos , care nu are nimic in comun cu arta sau cu teatrul.
E facut pentru prostime si pentru snobi.
Un spectator
12.06.2016 22:39
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia