Tribuna
brukenthal museum
"Fisuri, crăpături oblice şi tasări" pe autostrada Sibiu - Orăştie. CNAIR vrea să le repare cu 100.000 de lei. Termen pentru depunerea ofertelor: 18 august 2019
Sorana MAIER
1057 vizualizari

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România a scos la licitație zilele acestea un proiect pentru întocmirea documentației tehnice în vederea realizării lucrărilor pentru remedierea degradării autostrăzii Orăștie-Sibiu lot 3 zona km. 59+640 – km 60+380, pentru care a alocat aproximativ 100.000 lei.

Lotul de autostradă dintre Sibiu și Orăștie a ridicat de-a lungul timpului numeroase probleme din cauza alunecărilor de teren care s-au produs în zonă și care au afectat inclusiv autostrada.

Degradările constatate acum de oficialii de la CNAIR pe tronsonul de autostradă Sibiu - Orăștie includ fisuri şi crăpături cu direcţie oblică în continuă dezvoltare precum şi  tasări în zona acestora.

Teoretic, studiile ar trebui să fie gata în 45 zile de la data emiterii ordinului de începere.

„Obiectivul general şi scopul acestui contract, este de a determina cauzele ce au dus la apariţia depradărilor cu stabilirea exacta a zonei de manifestare şi de a stabili și prezenta lucrările de intervenţie pentru punerea în siguranță a zonei. Pentru soluţia stabilită Prestatorul va prezenta estimarea valorii lucrărilor”, potrivit Caietului de sarcini.

CNAIR așteaptă de la proiectanți să identifice soluţiile tehnice şi măsurile de care este nevoie, recomandarea intervențiilor necesare pentru asigurarea funcţionării conform cerinţelor și conform exigențelor de calitate, soluţia tehnică, din punct de vedere tehnologic, constructiv, tehnic, funcțional, arhitectural si economic.

Specialiștii vor trebui să propună consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural, demolarea parţială a unor elemente structurale, construcția unor noi elemente structurale și orice alte categorii de lucrări incluse în soluţia tehnică de intervenţie propusă, respectiv hidroizolaţii, demontări sau montări, după caz, îmbunătățirea terenului de fundare, precum și lucrări strict necesare pentru asigurarea funcționalității construcției.

Acest studiu ar trebui să stabilească și costurile de realizare a lucrărilor.

Criteriul pentru atribuirea licitației este cel mai bun raport calitate-preț, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit la data de 18 august 2019.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia