Tribuna
Filmul „Tudo”, lansat în premieră la Sibiu. Urmează alte trei pelicule!
Ana Maria MĂTUŞOIU
4908 vizualizari
Filmul „Tudo”, lansat în premieră la Sibiu. Urmează alte trei pelicule!
Sibienii au avut ocazia să vadă în premieră thriller-ul românesc independent „Tudo”, lansat vineri seara, la Ramada. La avanpremiera filmului au participat regizorul Iura Luncaşu, producătorul Andrei Băltăreţu, doi dintre actori, dar şi alte persoane care, într-un fel sau altul, au contribuit la realizarea acestei pelicule filmate anul trecut la Crinţ şi Gura Râului.

Filmul are o durată de o oră şi jumătate şi va fi difuzat cât de cu­rând în cinematografele din Ro­mânia, urmând să ajungă şi la Si­biu. „Obligatoriu vrem să ajungem în Sibiu. Aici a început totul”, spune regizorul filmului, Iura Luncaşu.

„Eu am preferat Crinţul pentru că aveam nevoie de sălbăticie”

„Tudo” s-a filmat în 14 zile. Două zile la Gura Râului, unde începe povestea, şi alte 12 la Crinţ. „Eu am preferat Crinţul pentru că a­veam nevoie de sălbăticie, sălbă­ticie fără urmă de civilizaţie şi când am văzut acel loc, m-am hotărât. Având locaţiile acestea, a fost un mare avantaj. Locaţiile fiind în interiorul Crinţului, noi am avut acolo tot ce aveam scris în scenariu. Ne-a ajutat foarte mult şi am reuşit să terminăm filmările într-un timp util”, povesteşte Iura Luncaşu. Regizorul mai spune că s-a îndrăgostit de Gura Râului în urma unei excursii la Păltiniş, de aceea a decis ca povestea să pornească din această localitate. „M-am urcat într-o zi în maşină, ştiam Gura Râului, că fusesem întâmplător pe aici la schi, la Păltiniş, şi-mi plăcuse foarte tare, scrisesem povestea, o aveam în cap de multă vreme, am venit, am vorbit cu primarul şi într-o zi am terminat toate prospecţiile de făcut. În mod normal, o prospecţie poate să îţi ia şi două luni, şi trei luni. Ei, având în vedere că oamenii sunt foarte solidari în zonă şi au sărit imediat să ne ajute în demersul nostru, în clipa aia mi-am dat seama că lucrurile vor merge”, spune Iura Luncaşu.
 

„Cunoscând publicul, ştiu că vrea de la filmul românesc altceva”

Cunoscut pentru producţiile TV : ”Numai iubirea”, ”Lacrimi de iubire”, ”Inimă de ţigan”, ”Regina”, ”Aniela”, ”Iubire şi onoare”, ”Pariu cu viaţa”, lung metrajele ”Minte-mă frumos” şi ”Minte-mă frumos 2”, ori filmul de scurtmetraj ”Kalimera”, Iura Lun­caşu abordează pentru prima dată un astfel de gen de film. „De mult mi-am dorit asta. În clipa asta, cunoscând publicul, pentru că am avut posibilitatea să-l testez, ştiu că vrea şi altceva, vrea de la filmul românesc altceva”, afirmă regizorul.
 

Pavel Ulici, şeful sau Tatinel

Pavel Ulici, protagonistul celei mai recente comedii romantice româneşti – „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, joacă în „Tudo” rolul lui Tatinel. Prezent şi el la Sibiu, tâ­nărul actor a spus că „Tudo” repre­zintă o experienţă productivă pentru el. „Eu sunt şeful unei bande care aude de întâmplarea cu sălba­tica şi vrea să o răpească şi să o vândă pentru organe. A fost o expe­rienţă foarte bună pentru mine, ca actor, pentru că în momentul când ajungi pe munte şi eşti doar tu cu echipa, fără alte bruiaje, poţi să lucrezi foarte liniştit”, spune Pavel Ulici.
 

Frumuseţea sălbatică a Crinţului, o provocare şi pentru tânăra actriţă Oana Cârmaciu

La avanpremiera filmului de la Sibiu a participat şi Oana Cârma­ciu, care joacă în film rolul iubitei lui Tudor, protagonistul peliculei. Tudor este un chirurg aspirant care are o problemă cu stima de sine. Doctor rezident, Tudor nu este pregătit pentru sala de operaţii şi are nevoie cu disperare de o experienţă extremă care să-i dea încredere în sine şi în capacităţile lui de chirurg. Aşa că pleacă în secret în munţi pentru a da de urma unei fete sălbăticite, presupusă rănită, de care ştie de la un pacient decedat. Tudor speră că va fi în stare să o opereze şi să-i salveze viaţa, demonstrându-şi în felul acesta că este demn de o carieră în chirurgie, însă, în expediţia sa, trebuie să suporte acuzaţiile şi nemulţumirile meschine ale iubi­tei, Ilona, care îl găseşte în pădure şi insistă să rămână cu el. „Cumva, Ilona e o tipă care seamănă destul de mult cu mine. E foarte tânără şi am impresia că a rămas la stadiul de inconştienţă, nimic nu i se pare prea periculos, prea grav. Se avân­tă fără să se gândească: iubitul meu e acolo, merg după el”, spune Oana Cârmaciu. Frumuseţea săl­ba­tică a Crinţului a fost o provocare şi pentru tânăra actriţă, care măr­turiseşte că experienţa a fost una incredibilă. „A fost incredibil, su­perb. O perioadă foarte interesan­tă. Vedeam animalele pe geam, nu trebuia să mergem în pădure. E fix în sufletul pădurii cabana aia, e superb acolo”, mai spune actriţa.
 

Anul trecut, după ce s-au terminat filmările pentru „Tudo”, Iura Lunca­şu spunea, glumind: „Fraţilor, eu mă mut în altă ţară, plec la Sibiu”. Vineri, înainte de startul vizionării peliculei, regizorul a anunţat că, în vara acestui an, va realiza alte trei filme la Sibiu. „Eu vreau să mă mut aici cu totul”, a conchis Iura Luncaşu.
Pe lângă cele trei filme, regizorul Iura Luncaşu pregăteşte pentru publicul român un nou serial, fiind vorba de o comedie.

 

Despre „Tudo”, mai multe detalii aici.

FOTO: Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia