Tribuna
Filmul ”Tudo”, în avanpremieră la Sibiu
Sorana MAIER
4514 vizualizari
Filmul ”Tudo”, în avanpremieră la Sibiu
Avanpremiera producţiei va avea loc în 15 aprilie în Sibiu, la Ramada. Regizorul filmului este Iura Luncaşu, acelaşi care a regizat şi ”Numai iubirea”, ”Lacrimi de iubire” sau ”Inimă de ţigan”, iar personajele principale sunt interpretate de Aylin Cadîr şi Mihai Smărăndache.

Dacă Sibiul a fost, în ultimii ani, deseori ales ca platou de filmare pentru reclame la mărci celebre sau chiar filme de la Bollywood, nici Mărginimea Sibiului nu s-a lăsat mai prejos.
Crinţul, cu frumuseţea sa sălbatică, neatinsă, a fost decorul perfect pentru thrillerul românesc independent Tudo, al cărui regizor este Iura Luncaşu, acelaşi care a regizat seriale TV arhicunoscute în România: ”Numai iubirea”, ”Lacrimi de iubire” sau ”Inimă de ţigan”.
 

Mihai Smărăndache şi Aylin Cadîr, alături de Oana Cârmaciu, Alec Secăreanu, Pavel Ulici, Bogdan Dumitrescu sau Salex Iatma sunt actorii care joacă în film.
”Cel mai frumos proiect al nostru!”, decid realizatorii producţiei. ”Povestea ne cerea să ajungem într-o zonă neatinsă, ne plăcea foarte mult Gura Râului şi am găsit nişte oameni săritori care ne-au dus la Crinţ. Când am văzut Crinţul am ştiut că este ceea ce ne dorim”, spun realizatorii filmului.
Povestesc că, de regulă pentru astfel de filme, este nevoie de multe zile de prospecţii. Nu a fost cazul şi acum, pentru că într-o sin­gură zi Crinţul i-a fermecat, iar aici au reuşit să găsească tot ceea ce aveau nevoie: un cadru sălbatic, frumuseţi care îţi taie respiraţia, dar şi oameni care au demonstrat că ospitalitatea şi prietenia ardele­nilor nu sunt doar un proverb.
 

Povestea unui chirurg şi a frumoasei sălbatice

În film, Tudor este un chirurg as­pirant care are o problemă cu stima de sine. Fost student me­dicinist eminent, în prezent doctor rezident, nu are stomac pentru sala de operaţii şi are nevoie cu disperare de o experienţă extremă care să-i dea încredere în sine şi în capa­cităţile lui de chirurg. Aşa că pleacă în secret în munţi pentru a da de urma unei fete sălbăticite, presu­pusă rănită, de care ştie de la un pacient decedat. Speră că va fi în stare să o opereze şi să-i salveze viaţa, demonstrându-şi în felul acesta că este demn de o carieră în chirurgie.
În expediţia sa, Tudor trebuie să suporte acuzaţiile şi nemulţumirile meschine ale iubitei, Ilona, care îl găseşte în pădure şi insistă să rămână cu el, deşi este rugată să plece. Cei doi încep să aibă întâlniri stranii cu fata sălbăticită.
Aceasta nu ştie să vorbească, dar arată urme de umanitate: haine improvizate, un adăpost cu mobi­lier rudimentar într-o peşteră şi unelte primitive. Pare chiar să dez­volte o atracţie faţă de Tudor. şi povestea continuă într-un ritm care te ţine în permanenţă cu sufletul la gură.

 

 

trailer oficial TUDO 1920x804 from Andrei Baltaretu-Iancu on Vimeo.

Nume celebre pe afiş

Sibienii sunt primii care vor ve­dea ”Tudo”, pentru că avanpre­miera este programată pentru 15 aprilie, în Sibiu, la Hotel Ramada. Premiera va avea loc în mai, la Bucureşti.
Realizat independent, fără finan­ţări din alte surse, filmul este regizat de Iura Luncaşu, un nume de care se leagă producţiile TV : ”Numai iubirea”, ”Lacrimi de iubi­re”, ”Inimă de ţigan”, ”Regina”, ”Anie­la”, ”Iubire şi onoare”, ”Pariu cu viaţa”, lung­metrajele ”Minte-mă frumos” şi ”Minte-mă frumos 2” ori filmul de scurt metraj ”Kalimera”.
Cunoscută mai ales pentru me­­­lodiile ei, Aylin Cadîr s-a re­marcat în ultimii ani şi în filme sau piese de teatru. A jucat pen­tru prima dată în producţia ”Cu un pas înainte”, după care în ”Iu­bire şi onoare”.
Mihai Sămărăndache este actor al Teatrului Odeon cunoscut publi­cului pentru numeroase roluri care i-au adus recunoaştere, iar de cu­rând s-a numărat şi în distribuţia filmului ”De ce eu?”.
După avanpremiera de la Sibiu şi premiera de la Bucureşti, ”Tudo” va ajunge în cinematografele din toată ţara.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia