logo
Festivalul Tânăr de la Sibiu se încheie în weekend. Cu marionete, acrobații și jonglerii
Andra MARINESCU
857 vizualizari
Festivalul Tânăr de la Sibiu se încheie în weekend. Cu marionete, acrobații și jonglerii
Sfârșitul de săptămână este trăit cu intensitate la Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong", unde sibienii sunt așteptați cu nu mai puțin de 15 evenimente dedicate atât copiilor, cât și adolescenților. Acestea fac parte din agenda celei de-a treia ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu.


Cea de-a treia ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.


Weekend cu "Badada"


Finalul aceste săptămâni debutează cu un concert în premieră în România. „Badada” este un concept unic ce îi aduce în scenă pe Hervé Bouvet-Maréchal, Karine Morano și Julien Baffert într-un spectacol energizant și plin de umor ce îmbină elemente de circ cu muzica rock, electro, hip-hop și swing. Spectacolul celor de Babouille Bonbon Trio va fi prezentat vineri, 13 octombrie, de la orele 11 (sold-out) și 18, în sala de la parterul Teatrului „Gong” din Sibiu. Evenimentul are o durată de o oră și 15 minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste șase ani.
Despre vis
„Unteatru” revine la Sibiu în acest weekend cu un spectacol – emblemă. „La Țigănci” este textul care vorbește cel mai clar și în același timp cel mai ascuns despre vis. Adaptarea regizorilor Andreea și Andrei Grosu îi aduce pe scenă pe actorii Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Florentina Țilea, Florina Gleznea, Cristina Casian și Bogdan Cotleț într-un spectacol ce își propune să decripteze lume neînțeleasă printr-un fantastic emoționant. Spectacolul va fi prezentat vineri, 13 octombrie, de la orele 12 și 19 (sold-out), în sala de la etaj a Teatrului „Gong” din Sibiu. Evenimentul are o durată de o oră și 20 minute și nu este recomandat celor sub 12 ani.
Prin spectacolul „The Kingdom of Shadows” ("Tărâmul Umbrelor"), artiștii de la Shadow Theatre Verba spun povestea unei lumi a desenelor animate. Prin flexibilitatea trupurilor lor, aceștia vor transpune pe un ecran uriaș umbrele celor mai îndrăgite personaje de desene animate. Chiar dacă spectacolul este destinat copiilor, adulții vor fi cu siguranță și ei impresionați de acest spectacol. Eroi și eroine din filme și desene animate ca Aladdin, Frozen, Alice în Țara Minunilor, Hercule, Polar Expres, Cenușăreasa și Madagascar prind viață prin intermediul muzicii, acrobațiilor și talentului actoricesc al celor de la Verba, care promit să impresioneze și printr-un spectacol de lumini neon executat la cel mai înalt nivel de excelență. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 11, și are o durată de 40 de minute. Acest eveniment nu este recomandat celor cu vârsta sub 4 ani.
„Tărâmul din Globul Fermecat” este o adaptare după „Crăiasa Zăpezii” de H. C. Andersen. Cei mici sunt invitați într-o aventură plină de magie, pe tărâmul unde florile și animăluțele vorbesc, alături de Gerda în căutarea lui Kay. Producția Teatrului „Apollo111” se remarcă printr-o estetică revigorantă, ce reconstituie un univers vibrant și poetic. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. „Tărâmul din Globul Fermecat” va fi prezentat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 18:00. Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani și are o durată de aproximativ 50 de minute.


Umor cu marionete


Pavel Vangeli (Cehia), unul dintre cei mai buni maeștri păpușari din Europa, aduce în exclusivitate pentru Sibiu spectacolul „Singing Swinging Marionettes" ("Marionetele dansatoare"). Show-ul cu marionete al artistului ceh este unul muzical și se constituie dintr-o serie de scenete scurte, pline de umor, cu momente de jonglerie și pantomimă. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 11. Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și are o durată de aproximativ 45 de minute.
Aflată pentru prima dată în România, compania berlineză Ballhaus Naunynstraße aduce la Sibiu un spectacol ce reunește în distribuție atât actori de cetățenie germană, cât și imigranți.


Cum tratează societatea tinerii care suferă de afecțiuni psihice. O premieră


„Schizo!” pune la încercare felul în care societatea tratează tinerii care suferă de afecțiuni psihice, aruncând o privire critică asupra presiunii din ce în ce mai puternice de a ne conforma și reiterând veșnica întrebare: cine sau ce este de fapt normal? Împreună cu regizoarea Salome Dastmalchi, tinerii actori au depus un efort artistic colectiv, scenariul prinzând contur după trei luni de repetiții, improvizații și exerciții de scriere creativă. Spectacolul va fi prezentat în premieră națională, duminică, 15 octombrie, ora 18, la sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu. Evenimentul are o durată de o oră și 10 minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 14 ani.


Acrobație și jonglerie


Finalul acestei săptămâni îi va aduce pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu pe participanții de la atelierele de circ organizate de luxemburghezii de la „Alandala Circus Project”. Aceștia vor prezenta sub forma unui mini-spectacol elemente de acrobație, jonglerie și animație ca rezultat al celor șapte sesiuni de workshop-uri organizate în timpul Festivalului Tânăr de la Sibiu. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, de la ora 16. Intrarea la acest eveniment este gratuită.


Ateliere și mâncare


De asemenea, cei mici vor descoperi atelierele „Mini Zucchini” și vor discuta despre mâncare. La atelierele organizate în cadrul Festivalului Tânăr de la Sibiu cei mici vor învăța cum să combine ingredientele pentru cele mai gustoase și vitaminizate smoothieuri folosind mere, pere, banane, morcovi, ananas, kiwi, miere, fulgi de ovăz, nucă de cocos, mentă, fulgi de migdale, semințe de chia, lapte de migdale, apă, suc de fructe și ceai. Atelierele sunt adresat copiilor cu vârsta între șase și 13 ani sâmbătă, 14 ocotmbrie și duminică, 15 octombrie, de la orele 10 și 12, în fiecare zi.
Timp de nouă zile artiști din Belgia, Bolivia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina prezintă la Sibiu un program eclectic dedicat artelor spectacolului pentru copii și adolescenți. Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER și Consiliul Județean Sibiu.


De unde se cumpără bilete


Biletele pentru ediția din acest an a festivalului au fost puse în vânzare atât la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11 la 18, sâmbăta de la 10 la 18 și duminica de la 10 la 14) și în Librăriile Humanitas, cât și online prin eventim.ro. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

jidvei

marquardt

sibiul de odinioara

omirom

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia