logo
Festivalul Grădinilor înfloreşte în Piaţa Mare
Rareș BIŢU
5394 vizualizari
Festivalul Grădinilor înfloreşte în Piaţa Mare

Centrul Sibiului va redeveni cea mai căutată grădină în acest sfârşit de săptămână. De câţiva ani buni, vreo opt dacă am socotit bine, sibienii, dar şi turiştii, ştiu că inima oraşului e locul unde piatra cubică şi griul ei tern pierd la scor lupta cu puzderia de culori şi mugurii  prin care vara prinde gângurit. 

Florile de grădină ori de balcon, arbuştii ornamentali, plantele de interior sau exterior, perene ori anuale, văzute ori nemaivăzute, ajung în Piaţa Mare la tradiţionala deja întâlnire cu grădinarii amatori ori cu cei care mai au un un pas şi pot paşi, relaxaţi, în tabăra profesioniştilor. 
Îmbucurător este că şi la ediţia din acest an vor fi prezenţi numeroşi producători din Sibiu şi din ţară: plantele aromatice româneşti găsite anul trecut nu se compară cu cele importate din Olanda care burduşesc rafturile de la mall. De minunile pe care aromaticele noastre izbutesc să le adauge într-o salată sau o tocăniţă nu mai pomenesc. 
În perioada 26 - 29 aprilie 2018, cine vrea să-şi îmbogăţească grădina ori să-i definitiveze look-ul e bine să ştie că va găsi la Festivalul Grădinilor de toate, fie că va căuta unelte de grădinărit sau mobilier de grădină şi terasă, rustic ori clasic, brazi, măslini, palmieri sau muşcate, petunii, crăiţe, campanule ori căţărătoare gureşe precum tumbergiile. Adică apostroful de care au nevoie o grădină sau o stâncărie pentru a-ţi lăsa uimirea fără grai.  
Amenajarea a început de miercuri, zi când primele standuri au fost instalate în Piaţa Mare. 

Foto Arhivă: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia