Tribuna
Festivalul "George Enescu” continuă cu şase concerte inedite, la Sibiu
Liuba STARII
802 vizualizari
Festivalul
Festivalul ”George Enescu" de la Sibiu continuă în perioada 9-14 septembrie, cu câte un concert în fiecare seară. Nume mari ale acestei ediţii, printre care pianista Elisabeth Leonskaja, orchestra Kremerata Baltica şi pianistul nevăzător Nobuyuki Tsujii vor concerta la Sala Thalia. S-au pus în vânzare ultimele bilete.

 

Legendara pianistă Elisabeth Leonskaja deschide seria marilor nume din cadrul Festivalului „Enescu" de la Sibiu, luni, 9 septembrie. Cu o carieră excepţională, cu concerte în toată lumea şi cu aceeaşi iubire pentru muzică şi pentru publicul său, „ultima mare doamnă a şcolii sovietice” va interpreta pentru prima dată în faţa publicului sibian Sonatele nr. 30, 31 şi 32 de Beethoven, denumite şi "ultimele trei sonate". Recitalul va avea loc la Sala Thalia, de la ora 19.Un alt nume de notorietate, prezent în festivalul de la Sibiu este Nobuyuki Tsujii. Pianistul japonez, nevăzător din naştere, şi-a cucerit publicul din întreaga lume prin tehnicile unice de învăţare a muzicii şi virtuozitatea de care dă dovadă. Este unul dintre cei mai impresionanţi pianişti din lume, devenind un simbol în ţara sa. Are cluburi de fani care călătoresc prin întreaga lume ca să-l vadă în concerte. La Sibiu, va susţine un recital joi, 12 septembrie, la Sala Thalia, de la ora 19.

David Grimal-unul dintre cei mai renumiţi violonişti ai momentului

Un alt eveniment de neratat din cadrul Festivalului ”Enescu" la Sibiu este recitalul violonistului David Grimal, recunoscut pentru repertoriile grele pe care le abordează. Are o carieră internaţională de violonist solo, de-a lungul căreia a susţinut concerte în ultimii 20 de ani pe principalele scene de muzică clasică ale lumii şi cu orchestre prestigioase. Predă cursuri de măiestrie în mai multe ţări, colaborează cu dirijori celebri şi se implică activ în viaţa socială, prin diverse proiecte muzicale. La Sibiu va cânta miercuri,11 septembrie, alături de pianistul Grigor Asmaryan.

Kremerata Baltica, capul de afiş al serilor dedicate orchestrelor

24 de muzicieni care formează ansamblul vocal şi instrumental spaniol "La Grande Chapelle Madrid" vor concerta marţi, 10 septembrie, la Biserica Catolică din Piaţa Mare. Este unul dintre cele mai apreciate grupuri la nivel internaţional care abordează muzica sacră, un gen destul de puţin cântat astăzi, chiar şi în biserici. Cu accent pe voci şi rigoare muzicologică, ansamblul oferă o nouă viziune a marelui repertoriu vocal spaniol, întotdeauna cu solişti internaţionali experimentaţi.

Al doilea concert dedicat orchestrelor, din cadrul Festivalului "Enescu" la Sibiu, va avea loc vineri, 13 septembrie, la Sala Thalia şi va fi susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Foarte apreciată de publicul sibian, orchestra va fi dirijată de Cristian Lupeş şi invitaţi vor fi soliştii Francesco Tristano şi Michael Barenboim, într-un program muzical unic.Ultima seară din festival, sâmbătă, 14 septembrie, se va încheia cu una dintre cele mai bune orchestre de cameră din lume. Cu o abordare inovatoare, deschisă experimentului artistic, Kremerata Baltica a fost denumită de fondatorul său, violonistul Gidon Kremer, o „democraţie muzicală”. Kremerata Baltica cuprinde peste douăzeci de tineri muzicieni remarcabili din Letonia, Lituania şi Estonia - a captivat spectatorii de peste tot prin exuberanţă, energie şi poftă de joacă în interpretare. A susţinut peste 1000 de concerte în întreaga lume şi a fost recompensată cu Premiul ”Grammy" pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu cameral. Festivalul Enescu de la Sibiu a debutat cu succes, marţi 3 septembrie, cu un recital al ansamblului "Monte Piano Trio", după care a urmat recitalul pianistului canadian Charles Hamelin, joi, 5 septembrie.Organizatorii au pus în vânzare ultimele bilete pentru concertele din perioada 9-14 septembrie. Ele pot fi cumpărate de pe platformele online Iabilet.ro, eventim.ro, ori în format fizic de la Librăria Humanitas şi de la Sala Thalia.

Calendarul următoarelor evenimente.

Luni, 9 septembrie - recital pian Elisabeta Leonskaja; marţi, 10 septembrie - concert "La Grande Chapelle Madrid"; miercuri, 11 septembrie - recital vioară şi pian David Grimal & G. Asmaryan; joi, 12 septembrie - Recital pian Nobuyuki Tsujii; vineri, 13 septembrie - concert Filarmonica de Stat Sibiu; sâmbătă, 14 septembrie - concert Kremerata Baltica.Festivalul Enescu de la Sibiu este organizat de Asociaţia Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internaţional George Enescu, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Evenimentul este cofinanţat de Primăria Sibiu,Consiliul Judetean Sibiu şi AFCN. Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Romgaz, Cramele Salina, Audi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia