logo
Festivalul "Florile Oltului” în week-end la Avrig
Dan FRÂNCU
1952 vizualizari
Festivalul
Peste doar câteva zile, Avrigul va fi, din nou, gazda uneia dintre cele mai longevive sărbători folclorice organizate la noi în ţară, Festivalul Folcloric „Florile Oltului”. Redevenit, începând de anul trecut, festival concurs pentru tinerii interpreţi de muzică populară, "Florile Oltului”, manifestare ajunsă la ediţia cu numărul 47, îşi propune să atragă interpreţi din multe zone ale ţării, aflaţi la început de carieră, dornici să capete experienţă şi să facă paşi în ascensiunea valorică.

Înscrierile la concursul dedicat tinerilor interpreţi de muzică populară sunt în plină desfăşurare, cererile de participare fiind aşteptate până la data de 11 iulie. Conform regulamentului concursului, disponibil pe pagina de internet a Primăriei oraşului Avrig (www.primaria-avrig.ro), pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţie cât şi în concurs, o doină sau o baladă fără acompaniament muzical şi un cântec cu acompaniament muzical, specific zonei pe care o reprezintă. Doritorii trebuie să completeze fişa de înscriere (disponibilă pe pagina de internet a Primăriei Avrig), ce trebuie trimisă, alături de o copie a actului de identitate, la Primăria oraşului Avrig, strada Gheorghe Lazăr, nr. 10, Avrig – judeţul Sibiu, sau prin e-mail, la adresa bibavrig@yahoo.com.
Juriul concursului va fi format  din personalităţi ale genului, specialişti în domeniul etnomuzicologiei, etnografiei şi folclorului muzical şi literar românesc.
Se vor acorda următoarele premii: Trofeul „Florile Oltului” 1.000 lei (Premiul I), Premiul II - 800 lei, Premiul III - 500 lei, Premiul de popularitate - 200 lei.
Cum este şi normal, Festivalul Folcloric “Florile Oltului” nu înseamnă, doar concursul destinat tinerilor solişti vocali aflaţi la început de carieră. În cele două zile ale sărbătorii folclorice, avrigenii şi oaspeţii lor vor putea urmări pe scenă solişti îndrăgiţi şi ansambluri folclorice consacrate. Printre oaspeţii de seamă ce vor onora cu prezenţa lor festivalul de la Avrig, se află Oana Tomoioagă, Alina Bîcă, Ovidiu Homorodean, Laura Lavric, Robert Târnăveanu şi Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”.
Festivalul Concurs Naţional de Muzică Populară “Florile Oltului” se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 iulie, pe terenul mic de sport de lângă stadionul oraşului. (Decizia schimbării locului de desfăşurare a festivalului a fost luată din cauza amplelor lucrări de modernizare ce se desfăşoară în această perioadă în zona centrală a Avrigului.) “Gala Laureaţilor” este programată pentru ziua de duminică, 15 iulie 2018.
Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Avrig.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia