logo
Falşii angajaţi, străinii şi lucrătorii de la deratizare – cele mai dese „categorii” de hoţi din locuinţe
Laura BUCIU
726 vizualizari
Falşii angajaţi, străinii şi lucrătorii de la deratizare – cele mai dese „categorii” de hoţi din locuinţe

Poliţiştii le recomandă cetă­ţenilor să nu dea crezare po­veştilor spuse de necunos­cuţi care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt an­gajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau ce­tăţeni străini şi mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil. „Solicitaţi-le legiti­maţiile de serviciu celor care se prezintă la uşa dumnea­voastră şi totodată, contactaţi angajatorul pentru a verifica dacă într-adevăr o astfel de activitate este în derulare”, spune Elena Welter, purtă­torul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.
Sunt, în mare, trei metode prin care persoanele certate cu legea reuşesc de cele mai multe ori să facă victime în rândul unor oameni de bună credinţă: metoda „falsul an­gajat” prin care infractorii pretind că sunt reprezentanţi ai unor companii de gaz, apă sau electricitate; metoda „de­ratizare" care presupune oferirea unor servicii de acest gen de către falşi angajaţi ai unor firme cu acest profil, sau metoda „străinul” utili­zată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medi­cală şi nu au bani ro­mâ­neşti asupra lor şi cer victimelor să le schimbe sumele de bani în valută. Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept ga­ranţie o geantă în care afir­mă că se află valută sau bunuri de valoare, pro­miţând că se vor întoarce.
Toate aceste metode ser­vesc unui singur scop, acela de a pătrunde în lo­cuinţele oamenilor de unde reuşesc să sustragă sume de bani sau bunuri de va­loare, de dimensiuni re­duse.
Dacă locuinţa v-a fost spartă, trebuie să anunţaţi de îndată Poliţia prin ape­larea numărului unic de ur­genţă 112. Este important să nu intraţi în locuinţă şi să nu atingeţi niciun obiect până la sosirea organelor de cerce­tare la faţa locului. În acest fel, nu va vor fi compromise urmele lăsate de hoţi.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia