logo
FITS
Falsa poveste cu "popa cel rău" care nu primeşte morţii săraci în biserică pentru că nu a primit el bani.
Falsa poveste cu

"Incredibil! Incalificabil! Patriarhia ce spune? Păi să nu se mire că tot mai multă lume se îndepărtează de biserică". "Spurcaţi-l afară din parohie... un escroc", "No, poftiţi ce preoţi escroci ordinari umblă numai după bani". Păi, normal că cititorul de feisbuc să-şi rupă cămaşa aia dupe el, să îşi bulbuce ochii de revoltă atunci când credibila sursă Observator Tv de Antena 1 spune că "N-au primit moarta în biserică, la Bacău, pentru că era săracă".
Şi că popii cei răi şi hrăpăreţi nu au vrut ca slujba de înmormântare să fie oficiată în biserică pentru că nu au primit taxa de şmecher. Povestea teribilă a unei familii nevoiaşe din Filipeşti, Bacău a zguduit pe fiecare nene şi tanti super serioşi, care iată, li s-a confirmat cum e cu religie, creştini, ortodocşi şi preoţi. Sursa era super credibilă: "O fotografie şi un mesaj postate de o anume Paloma Marina şi/sau apărute pe pagina Facebook "Luptăm pentru România" (???).
Deci, da. "O femeie din satul Filipeşti, Bacău, a murit şi preotul a refuzat să îi primească sicriul în biserică, ţinând slujba afară, cu moarta pe scaun". Vai şi iar vai. Câtă ticăloşie.

Fake-news anticreştin. Din nou

De fapt, toată varza asta la care au pus botul la propriu unii (chiar şi din presă) este, de fapt unul din obişnuitele ştifturi-fake news anti-creştine din ciclul "Patriarhul cu merţanul aurit". De fapt, nu a fost aşa. Ci aşa:
"Luăm act cu regret de faptul că pe reţeaua de socializare a apărut o postare legată de o înmormântare din Parohia Filipeşti, Protopopiatul Oneşti, care a determinat comentarii răutăcioase din cauza dezinformării. Menţionăm faptul că preotul paroh al Parohiei Filipeşti, deoarece a suferit o intervenţie chirurgicală, a fost suplinit la cele două înmormântări din zilele de 5 şi 6 ianuarie 2019 de preotul paroh al Parohiei Slobozia, Protopopiatul Oneşti. Serviciile religioase au fost organizate cu sprijinul comunităţii, înmormântările au fost oficiate la ora la care s-a stabilit şi nu a fost perceput niciun onorariu, dat fiind faptul că amândoi decedaţii erau cazuri sociale cunoscute, fiind în atenţia Bisericii şi a comunităţii locale. Ne pare rău pentru faptul că se folosesc şi astfel de momente pentru a denigra şi dezinforma!", a anunţat un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Veţi spune că ce legătură are asta cu Sibiul? Păi are, dacă a ajuns şi pe la noi asta, tot via postacii, săracii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia