logo
Facebook a lansat Portal, un dispozitiv pentru apeluri video. "Facebook nu ascultă, nu vizionează şi nu stochează apelurile video. Conversaţiile rămân între tine şi cei pe care îi suni"
Facebook a lansat Portal, un dispozitiv pentru apeluri video.

Facebook a anunţat luni lansarea unui dispozitiv pentru apeluri video dotat cu inteligenţă artificială (AI) denumit Portal, potrivit Press Association, citat de Agerpres. Ecranul cu control vocal are instalat asistentul Amazon Alexa şi poate fi utilizat pentru apeluri video către prieteni şi familie prin intermediul platformei Messenger.

Pentru a oferi garanţii referitoare la protecţia datelor, Facebook a precizat că dispozitivul este prevăzut cu un capac care poate acoperi obiectivul, iar camera şi microfonul pot fi dezactivate printr-o singură atingere.
Compania, care s-a aflat în centrul mai multor incidente referitoare la protecţia datelor personale anul acesta, a comunicat şi detaliile referitoare la setările de securitate ale dispozitivului Portal în încercarea de a câştiga încrederea potenţialilor clienţi.

  • "Facebook nu ascultă, nu vizionează şi nu stochează apelurile video în dispozitivul Portal. Conversaţiile rămân între tine şi persoanele pe care le suni. În plus, apelurile video efectuate prin intermediul Portal sunt criptate, aşa că discuţiile tale sunt mereu în siguranţă", a precizat compania într-un articol de blog care anunţă lansarea.

Gigantul IT a confirmat luna trecută că a fost victima unei breşe de securitate care a afectat 50 de milioane de utilizatori, incident anchetat de Irish Data Protection Commission (IDPC), autoritatea care monitorizează activitatea Facebook în Uniunea Europeană.
Comercializat într-o primă etapă în Statele Unite începând cu luna noiembrie, Portal este disponibil în varianta de 10 inch sau 15 inch în versiunea Portal+.
Dispozitivul include o cameră inteligentă şi o tehnologie avansată de sunet care, cu ajutorul inteligenţei artificiale, focalizează automat astfel încât participanţii la convorbire să rămână în cadru, iar zgomotul de fundal să fie minimizat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia