logo
Expoziţie semnată de Dorothea Schmierer - Roth, la "Brukenthal"
Andra MARINESCU
1949 vizualizari
Expoziţie semnată de Dorothea Schmierer - Roth, la
Lucrările de pictură şi grafică ale Dorotheei Schmierer - Roth au fost expuse încă din 22 ianuarie în Cabinetul de Stampe şi Desene al Palatului "Brukenthal". Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe 20 martie.
Expoziţia "Dorothea Schmierer - Roth (1893 - 1981): Pictură şi grafică" prezintă 31 de lucrări, pentru prima dată, publicului sibian. Au fost donate Muzeului Naţional "Brukenthal", în total, 15 picturi şi 34 de desene, însă selecţia lor pentru expoziţie conturează o mărturie a etapelor parcurse între anii 1910 - 1970 de Dorothea Schmierer - Roth, o artistă ce niciodată nu a abdicat de la crezul său artistic. Autoarea este fiica unui consul al Ţărilor de Jos la Galaţi şi nepoata aca­demicianului Hariton Tiktin. "După primele lecţii de desen cu pictorul italian Antonio Zumino, Dorothea, cunoscută sub numele de Lola, a par­curs mai multe etape de iniţiere în artă la Berlin, apoi în ţară, cu pictorul Ion Theodorescu - Sion, şi la Paris, unde a frecventat Aca­demia Juliam, Academia Ranson şi atelierul pictorului André Derain. Tânăra artistă s-a aflat în contact direct cu arta europeană a secolului XX, reuşind să asimileze suc­cesiv, în propria sa creaţie elemente de secesionism, expresionism, cubism, artă abstractă şi clasicism", o des­crie dr. Maria Ordeanu, cura­torul expoziţiei de la Sibiu.
"Dorothea Schmierer-Roth (1893-1981): Pictură şi grafică" poate fi vizitată până pe 20 martie, în Cabinetul de Stampe şi Desene al Palatu­lui "Brukenthal" situat în Piaţa Mare.
comentarii
1 comentarii

" academia Juliam" (?!?).Mai cititi doamnelor,daca tot sunteti avocatele unei institutii etilico-grobian condusa.
Andra astept cu nerabdare...gaselnitile tale...
fil-olog
07.02.2014 00:43
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia