logo
Expoziţia de foto-pictură „Sibiu 100”, la Palatul Brukenthal
Expoziţia de foto-pictură „Sibiu 100”, la Palatul Brukenthal
La Cabinetul de Cartografie din incunta Palatului Brukenthal din Piața Mare se va deschide, joi, 11 octombrie, de la ora 13, expoziţia foto „Sibiu 100”.

„După 100 de ani de la realizarea României Mari, suntem în măsură să evaluăm aportul orașului Sibiu la realizarea acestui deziderat, ținând seama de pregătirea evenimentului și de instituțiile românești care au funcționat în orașul de pe Cibin, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Elementul de modernitate al expoziției vine din combinarea fotografiilor vechi, realizate de Emil Fischer la începutul secolului al XX-lea, cu fotografii din perioada contemporană, realizate de Adrian Luca în 2018, dar, în același timp, și picturi realizate de membrii Asociației Brukenthal von Studio: Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa și Cătălin Precup. Demersul de față prezintă clădirile în care au funcționat cele două instituții menționate mai sus, subliniind și schimbările prin care au trecut ele în ultimii 100 de ani. Nu au fost uitate nici clădirile unde au funcționat ASTRA, Partidul Național Român din Transilvania, dar nici străzile sau panoramele orașului care surprind, adesea, viața cotidiană de la mijlocul secolului al XX-lea și din perioada contemporană. Considerăm că astfel de abordări sunt necesare în momentele aniversare, deoarece – deseori – uităm faptul că evenimentele se petrec nu doar în acord cu o coordonată temporală, ci și cu o coordonată spațială în care se reflectă momentele irepetabile ale vieții de zi cu zi”, spun curatorii expoziţiei, dr. Adrian Luca de la Muzeul Național Brukenthal și dr. Alexandru Nicolaescu de la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu.
„Sibiu 100” va putea fi vizitată până pe 20 decembrie 2018, partener al evenimentului fiind Asociaţia „Brukenthal von Studio”. Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia