logo
Experimente, spectacole cu roboți și concursuri, la "Noaptea Cercetătorilor"
Andra MARINESCU
679 vizualizari
Experimente, spectacole cu roboți și concursuri, la

În data de 28 septembrie, între orele 16-23, Sibiul va fi chemat să răspundă pentru a cincea oară invitației de a cunoaște și recunoaște fascinanta lume a științei, în cadrul proiectului "Noaptea Cercetătorilor".

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va da startul unui adevărat maraton al cercetării în cadrul unui program complex, care va include experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți și multe alte surprize științifice. Toate acestea vor avea loc în sediile celor nouă facultăți ale ULBS, la Cercul Militar Sibiu și în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra.

"Întreaga lume academică s-a mobilizat pentru a demonstra importanța, frumusețea și laturile inedite ale activității de cercetare. Laboratoarele își vor deschide porțile, experimentele vor fi accesibile tuturor, vizitatorii de toate vârstele vor avea posibilitatea de a fi cercetători, în orice domeniu, pentru câteva ore", spun organizatorii.

Evenimentele sunt adresate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora li se propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător. Prin cel mai așteptat eveniment științific al toamnei, Sibiul se alătură în acest an celor 340 de centre științifice din întreaga Europă pentru a celebra știința în cele mai originale modalități.

Noaptea Cercetătorilor reprezintă un eveniment care se desfășoară la nivel european încă din anul 2005, anual, în peste 300 de orașe, numărul și valoarea științifică a proiectelor implicate venind în atenția a peste un million și jumătate de vizitatori. Evenimentul aduce împreună în jurul experimentelor și demonstrațiilor științifice familii, grupuri de elevi, dascăli, cu toții descoperind magia științei.

"Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu se bucură și în acest an de sprijinul generos al sponsorilor, de parteneriatul cu cele mai reputate companii internaționale care au reprezentanțe în Sibiu. Proiectul ”Noaptea Cercetătorilor” se află pe agenda evenimentelor culturale finanțate de Consiliul Județean, Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, Ministerul Educației Naționale, iar ediția 2018 se află pe agenda de finanțare a Comisiei Europene prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie în cadrul Programului Orizont 2020", mai susțin organizatorii.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia