logo
FITS
Examenul pentru redobândirea permisului auto, reprogramat
Examenul pentru redobândirea permisului auto, reprogramat
© Arhiva Tribuna

Întrucât ziua de miercuri, 24 ianuarie, este zi liberă, examenul de cunoaștere a regulilor de circulație pentru redobândirea permisului de conducere se va amâna pentru data de 25 ianuarie. Examenul va avea loc între orele 10:00 - 12:00, la sediul Automobilul Clubul Român de pe strada Vasile Cîrlova, nr. 26.

„Conform art. 106, din O.U.G. 195/2002, republicată, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

Situațiile care impun verificarea cunoștințelor:

  • când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  •  când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute în Codul penal;
  •  când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. (La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului pe raza căruia a fost săvârşită fapta, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.)

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie (...) sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

De obicei, testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie se susţine în fiecare zi de miercuri, între orele 10:00 - 12:00, la sediul Automobilul Clubul Român de pe strada Vasile Cîrlova, nr. 26.

Conducătorii auto trebuie să se prezinte, pentru susţinerea examenului, cu 10 minute înainte de începere, având asupra lor cartea de identitate şi dovada de reţinere a permisului de conducere, în original. În cazul în care au pierdut dovada înlocuitoare a permisului, aceştia se pot prezenta cu o declaraţie pe proprie răspundere eliberată de un notariat public. 

Examenul de cunoaştere a regulilor de circulaţie poate fi susţinut doar de conducătorii auto cărora le-a expirat perioada de valabilitate a dovezii înlocuitoare. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia