logo
Evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în mai 2018
Andra MARINESCU
987 vizualizari
Evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în mai 2018
© Arhiva TRIBUNA
Evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc în perioada 7 - 24 mai 2018. Ministrul Educației, Liviu Pop, a aprobat recent calendarul, potrivit căruia prima probă va fi susținuă de elevii din clasa a II-a.


În anul școlar 2017 - 2018, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 - 10 mai 2018. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.
Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (15 mai), matematică (16 mai) și limba maternă (17 mai).
Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).
Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunică părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor. "La finalul ciclului primar, rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de învățământ, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară", mai transmite Ministerul Educației.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia