logo
Euro pune leul cu botul pe labe: 4,6495!
Euro pune leul cu botul pe labe: 4,6495!

Banca Națională a anunțat, luni, un curs de schimb euro/leu de 4,6495, peste cursul istoric din august 2012 – 4,6481 lei/euro. Moneda naţională nu a mai înregistrat o cotaţie atât de slabă din 3 august 2012 – 4,6481 lei/euro, nivel care a și rămas până acum un maxim istoric. 

Acest curs vine pe fondul cutremurului de la vârful PSD, cauzat de noile probleme pe care Liviu Dragnea le are cu DNA-ul, dar și de instabilitatea fiscală creată de măsurile pe care Guvernul le-a anunțat miercuri. 
Leul a început să scadă de miercuri, zi în care Guvernul a aprobat setul de măsuri fiscale contestat la unison de sindicate, patronate, analiști economici și președinție.
Banca Națională a României a anunțat, joi, un curs de schimb euro-leu de 4,6279. Moneda națională nu a mai avut o cotație atât de slabă din 3 august 2012 – 4,6481 lei/euro, nivel care a și rămas până acum maxim istoric.
Vineri, BNR a anunţat un curs de 4,639 lei/euro.
De la începutul acestui an, euro s-a apreciat în faţa monedei româneşti cu 2,15%, în vreme ce dolarul american s-a depreciat cu peste 7,5% în faţa leului, potrivit Mediafax.
Banca Naţională a României a avertizat săptămâna trecută că inflaţia pe termen scurt va creşte peste aşteptări, iar conduita fiscală a Guvernului va avea implicaţii asupra economiei. De asemenea, incertitudinea construirii bugetului public pe 2018 induce noi riscuri în economie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia