Tribuna
"Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc" se văd la Muzeul ASTRA
Andra MARINESCU
827 vizualizari
© Răzvan NEGRU
Fundația "Michael Schmidt" și Muzeul Astra organizează marți, 19 februarie, începând cu ora 15, evenimentul de prezentare a campaniei „Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc”.


Lansată în an Centenar, potrivit organizatorilor, campania își propune să sublinieze rolul minorității germane în dezvoltarea României moderne și prezintă zece scurtmetraje în cadrul cărora zece etnici germani își spun povestea devenind, astfel, modele inspiraționale pentru generațiile actuale.
Evenimentul va avea loc în Sala "Auditorium" a Pavilionului Muzeal Multicultural - Muzeul ASTRA, din Pădurea Dumbrava nr. 16-20, Sibiu. Aici, cei interesați se vor putea întâlni și discuta cu o parte dintre protagoniștii campaniei și, totodată, vor putea viziona scurtmetrajele realizate de către Fundația "Michael Schmidt", care îi include.
Evenimentul de pe 19 februarie marchează și ziua de naștere a istoricului și scriitorului sas din Transilvania, Emil Sigerus, al cărui nume îl poartă Muzeul de Etnografie Săsească din cadrul Complexului Național Muzeal Astra.
Înființată în 2010, Fundația "Michael Schmidt" are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.
Complexul National Muzeal ASTRA este o instituție culturală importantă atât la nivel regional, cât și la nivel național, care include atât Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, cât și Muzeul Civilizației Transilvane, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerus și festivalul Astra Film.
Accesul la evenimentul din 19 februarie se face cu o rezervare prealabilă la adresa a.pascu@fundatia-michael-schmidt.org, în limita a 70 de locuri.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia