Tribuna
Eric Arnaud-Crozat, chirurgul francez pentru care Sibiul a devenit a doua casă
Sorana MAIER
4781 vizualizari
Eric Arnaud-Crozat, chirurgul francez pentru care Sibiul a devenit a doua casă

În urmă cu cinci ani, începea la Sibiu colaborarea dintre reputatul chirurg cardio-vascular francez dr. Eric Arnaud-Crozat, și Spitalul European Polisano, aflat și el la început de drum. În intervalul de timp scurs de atunci și până în prezent, legătura dintre medicul francez și spitalul sibian a devenit una strânsă, specialistul având drept de practic în România și venind aici pentru câteva zile la fiecare două luni.

Sunt cinci ani de colaborare cu Sibiul, dar și 30 de ani când practică chirurgia cardiacă, domeniu în care mărturisește că a avut deja peste 9.000 de intervenții.

”Sunt cinci ani de când vin la Polisano, de pe vremea când Victor (n.r. dr. Victor Costache, șeful Secției Chirurgie Cardio-vasculară și toracică și directorul medical al Spitalului Polisano) s-a instalat aici, eu îl cunoșteam din Franța, din Grenoble. Apoi el a deschis centrul de la Sibiu și am venit cu plăcere, îmi place foarte mult să călătoresc, să cunosc oameni noi. În tot acest timp, am constatat o creștere vizibilă a sistemului de aici, a progresat în mai multe privințe, inclusiv în domeniul siguranței, sistemul este deja bine rodat, tehnicile pe care le folosesc sunt performante. Sunt foarte, foarte mândru de Victor”, ne-a declarat dr. Eric Arnaud-Crozat.

Spune că sunt diferențe între Spitalul Universitar din Grenoble și spitalul sibian, în primul rând datorită faptului că spitalul francez este unul public, care este adevărat că este mult mai mare, cu un sistem de urgență foarte dezvoltat, însă și spitalul privat din Sibiu are multiple avantaje – explică el -  unul dintre ele fiind faptul că aici folosește tehnici și materiale performante și foarte scumpe, de care nu dispune în spitalul public francez pentru că nu sunt subvenționate de stat.

Pentru chirurgul Eric Arnaud-Crozat, Sibiul a devenit o a doua casă, căci vine aici pentru trei zile la fiecare două luni, cea mai recentă vizită fiind săptămâna aceasta.

”Am făcut cinci intervenții complexe în aceste două zile, trei ieri și două astăzi. Ieri a fost o intervenție foarte complicată, pe care am făcut-o împreună cu Victor”, explică el.

Mărturisește că Sibiul este un loc în care se simte foarte bine.

”Îmi place foarte mult Sibiul, ambianța orașului, liniștea de aici. În Franța avem acum o atmosferă nu foarte bună, multă agresivitate. Spre exemplu, femeile pot face aici jogging la zece seara în deplină siguranță, în Franța este imposibil, este periculos”, spune medicul.

Chirurg al Spitalului Universitar din Grenoble, dr. Eric Arnaud-Crozat este unul dintre cei mai experimentați chirurgi din Franţa, elev al profesorului Alain Carpentier, cel care a realizat primul implant de inimă artificială şi care este conside­rat părintele chirurgiei valvei mitrale.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA