logo
Epoca Schuster & CO Ecologic la Sibiu s-a încheiat. O firmă din Oradea preia salubritatea
Sorana MAIER
4032 vizualizari
Epoca Schuster & CO Ecologic la Sibiu s-a încheiat. O firmă din Oradea preia salubritatea

După 15 ani în care salubritatea și deszăpezirea municipiului Sibiu au fost asigurate de firma sibiană Schuster & CO Ecologic, de vineri, noi firme preiau aceste activități la Sibiu.
În 8 decembrie 2017, contractul dintre Schuster și Primăria Sibiu se încheie, iar deszăpezirea o va asigura firma Terra Building.
Schimbări se produc și în ceea ce privește salubritatea pe domeniul public, pe care, de acum încolo, o va asigura o societate comercială din Oradea.

Nisip, sare și clorură pentru deszăpezire

Până la încheierea unui acord cadru, care încă este în procedură de achiziție, pentru a asigura continuitatea serviciilor de deszăpezire, Primăria Sibiu a încheiat un contract pe perioadă determinată, valabil până în 1 mai 2018.
Contractul pentru serviciile de deszăpezire pentru această iarnă a fost semnat cu firma SC Terra Building SRL în valoare maximă de 3,2 milioane lei.
Firma va folosi pentru deszăpezirea domeniului public autospeciale cu echipamente pentru împrăștiat material antiderapant solid sau lichid, autospeciale pentru îndepărtarea mecanizată al zăpezii (pluguit), utilaje de împrăștiat antiderapant și de îndepărtat zăpada care să permită accesul pe străzi înguste, precum și încărcătoare, autogredere, autoremorchere și o macara.
Pentru prevenirea și combaterea poleiului și pentru îndepărtarea zăpezii se va folosi nisip, sare și clorură de calciu.

Măturat și spălat de străzi, locuri de parcare curățate

Tot pentru că nu este finalizată procedura pentru încheierea unui acord cadru, Primăria Sibiu a semnat, la finalul lunii noiembrie, un contract pentru serviciile de salubrizare a domeniului public pe perioadă determinată, de maxim 12 luni, valabil începând din 9 decembrie. Acest contract pe perioadă determinată va înceta de drept în momentul în care se semnează acordul cadru și primul contract subsecvent în baza acestuia, după finalizarea procedurii.
Contractul pe perioadă determinată a fost încheiat cu firma SC RER ECOLOGIC SERVICII ORADEA SA, valoarea maximă a contractului fiind de 8,8 milioane lei, în funcție de serviciile efectiv prestate.
Firma contractată va mătura carosabilului, aleile, scările, pasajele, piețele publice, stațiile de transport în comun, locurile de parcare, precum și a suprafețele anexe spațiilor de circulație. De asemenea va curăța rigolele străzilor, va spăla carosabilul și va asigura transportul deșeurilor stradale spre depozite autorizate.
Pentru executarea serviciilor, operatorul s-a angajat să pună la dispoziție autospeciale și utilaje specifice, muncitori, conducători auto și personal de supraveghere și coordonare

”Am colaborat bine cu administrația condusă de președintele Iohannis”

Reprezentanții Schuster & CO Ecologic spun că nu au dorit să se mai înscrie la niciuna din licitațiile deschise de Primăria Sibiu pentur aceste categorii de servicii.
”Mă bucur că am avut un parteneriat eficient și corect cu administrația sibiană condusă de actualul președinte al României și că am putut contribui la reușitele Sibiului din ultimii ani. Aș sublinia momentul 2007, foarte important pentru Sibiu, unde cred că și noi am avut un rol important la succesul obținut în urma statutului de Capitală Culturală Europeană. Le doresc succes celor care vor asigura de acum înainte serviciile de salubrizare și deszăpezire și sper că le vor realiza cel puțin la nivelul la care ne-am străduit noi. Având în vedere că sumele alocate pentru aceste servicii vor fi mai mari de acum înainte probabil că va crește și eficiența în aceste domenii. Noi am încercat să ne facem treaba cât mai bine cu fondurile pe care le-am avut la dispoziție. Totodată aș dori să le mulțumesc tuturor sibienilor pentur felul în care, direct sau indirect, ne-au ajutat păstrând un oraș curat, și nu în ultimul rând, celor cu care am lucrat”, a spus Gheorghe Barbu, administratorul SC Schuster & CO Ecologic.
În ultimii trei ani, salubrizarea și deszăpezirea, inclusiv achiziționarea de materiale antiderapante, au costat în total 13,85 milioane lei.

comentarii
2 comentarii

Sper sa existe o creștere a calității serviciilor.E adevarat ca orașul S-a dezvoltat mult si e mult mai aglomerat ( si unii sunt certați cu bunul simt ),dar calitatea salubrizării a scăzut mult in ultimii ani.Chiar si in zona centrală curățenia e departe de a fii impecabila
Ss
07.12.2017 19:34
sa inceapa sa curate cat mai repede...ca ne termina oltenasii!!!
un sibian
08.12.2017 15:21
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia