logo
Energia electrică nu se va scumpi în iulie, dar preţul gazelor va creşte uşor de la 1 aprilie
Energia electrică nu se va scumpi în iulie, dar preţul gazelor va creşte uşor de la 1 aprilie
© FOTO: Arhiva Tribuna

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis precizări din care reiese că preţul electricităţii va rămâne constant, în timp ce preţul gazelor va creşte cu 5%-6% de la 1 aprilie.

  • „În privinţa tarifelor la energia electrică aplicabile de la 1 iulie, odată cu trecerea într-o nouă etapă de dereglementare, nu estimăm o creştere a acestora, având în vedere că urmează o perioadă a anului caracterizată de un nivel crescut de hidraulicitate. Aceasta va induce o reducere a preţului energiei electrice pe piaţă de natură să echilibreze preţurile mari întâlnite în luna ianuarie, lună dificilă pentru sectorul de producere”, precizează ANRE.

În ceea ce priveşte piaţa gazelor naturale, „odată cu finalizarea procesului de liberalizare la 1 aprilie 2017 şi în funcţie de evoluţia preţului la gazele din producţia internă, care ar putea ajunge la 68-72 lei/MWh faţă de 60 lei/MWh cât este în prezent, va avea loc o modificare de preţ cu aplicabilitate de la acea dată de sub 10%, estimarea noastră la acest moment fiind de 5%-6%”.

ANRE mai precizează că la nivelul consumatorilor casnici finali „nu se va resimţi în facturi un impact consistent întrucât, în perioada verii şi până aproape de sfârşitul lunii noiembrie, consumul de gaze este unul foarte scăzut”. Consumatorul casnic are un coş de consum, cu gaze de producţie internă, gaze din depozite în timpul iernii şi gaze de import iar „dacă acest coş va fi structurat în aşa fel încât să avem cel mai mic preţ, acest lucru nu poate fi decât în favoarea consumatorului casnic”.

 

comentarii
1 comentarii

Asa ne trebuie daca le-am dat placinta nemtilor de la E-on! De fapt, nu noi consumatorii, ci imputitii din fruntea statului le-a dat-o, pe spaga, desigur.
Nicu
17.02.2017 08:43
Din aceeasi categorie
sevis

povestea chitarei

classicc junior

tdc sibiu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
spitalul de psihiatrie
clau
Licitatie publica

accentmedia