logo
Elevii din 40 de școli, premiați la Limba Română
Ana Maria MĂTUŞOIU
7675 vizualizari
Elevii din 40 de școli, premiați la Limba Română

Centrul de Excelență la limba și literatura română pentru clasele gimnaziale V-VIII a ajuns, vinerea trecută, la final. Proiectul s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu, 117 elevi din  40 de școli din județ fiind implicați în diversele activități care au avut loc pe tot parcursul anului școlar. Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 16 iunie, la Biblioteca ASTRA din Sibiu.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat vineri, începând cu ora 16:30, în compania elevilor și a profesorilor care au făcut parte din proiect. 24 de profesori voluntari din județ au lucrat, în fiecare zi de vineri, pe tot parcusul anului școlar 2016-2017, cu 117 elevi din 40 de școli. Coordonatorul proiectului a fost prof. Ioana Dănețiu, inspector școlar pentru Limba și literatura română din cadrul IȘJ Sibiu, iar coordonatorii aplicanți pentru clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a au fost prof. Luminița Ducu, director adjunct CNOG Sibiu, Camelia Virca, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, Anca Rusu și Simona Greavu, director Școala Gimnazială nr. 2. 

În cadrul evenimentului au fost aduse mulțumiri elevilor și cadrelor didactice care s-au implicat în acest proiect, dar și asociației de profesori ai școlii care împreună cu Hotel Continental Forum și cu Biblioteca Județeană ASTRA, au făcut posibilă festivitatea de premiere. La eveniment au participat numeroși invitați, printre care prof. univ. dr. Andrei Terian, decanul Facultății de Litere din Sibiu, poeții Radu Vancu și Rita Chirian, dar și directorul Casei Corpului Didactic Sibiu, prof. Alexandru Dumbravă.

  • „Vreau să mă adresez în primul rând elevilor și să le spun cât de importanți sunt. Cât de importanți sunt pentru această... nu știu dacă să o numesc disciplină, pentru că acest lucru minunat, limba și literatura română este mult mai mult decât o discplină. În momentul de față, în școlile și liceele noastre, a rămas singura materie, în ghilimele, care ne vorbește despre lume și despre viață. Nu vreau să minimalizez celelalte discipline, dar limba și literatura română înainte de orice, nu ne comunică doar plăcerea lecturii, ci multe alte lucruri”, a spus Andrei Terian.

Această inițiativă a fost binevenită și pentru poetul Radu Vancu, acesta spunând, în cadrul festivității de premiere, că se bucură pentru faptul că a putut lucra cu elevii în cadrul unor ateliere de poezie.

  • „Mă bucură foarte mult această inițiativă. Atunci când am fost invitat de Camelia Vircă să vin să țin ateliere de scris poezii cu copiii m-am bucurat și m-am înspăimântat, pentru că e foarte dificil să lucrezi cu copiii, și spun asta din proprie experiență. Cu cât sunt mai tineri, cu atât e mai greu tot exercițiul acesta al scrisului de poezie, însă e întodeauna foarte îmbucurător când cineva se gândește la ei și încearcă să îi scoată din tonul formal, prea strict al scenariului didactic. Așa iese în evidență că literatura are un surprlus de energie și de intensitate”, a spus Radu Vancu. 


La final, elevii au fost premiați pentru munca depusă, primind medalii și diplome din partea organizatorilor.  

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Facultatea de Litere și Arte din cadrul ULBS, Casa Corpului Didactic Sibiu, Casa de Presă și Editură Tribuna, Asociația Profesorilor   „Iorga ProfAS”, Colegiul Național „Octavian Goga”, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” și Biblioteca Județeană ASTRA.

Foto: Răzvan NEGRU 

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia