Tribuna
Elevii clasei a III-a de la "Regina Maria" au aflat cum se concepe un ziar, la TRIBUNA
Elevii clasei a III-a de la
Elevii clasei a III-a C din cadrul Şcolii Gimnaziale "Regina Maria" Sibiu ne-au trecut pragul în prima zi a săptămânii, curioşi să afle răspunsuri la numeroase întrebări.


Micuţii, coordonaţi de învăţătoarea Liliana Prodan, au aflat de la Dragoş Bako, redactor-şef al cotidianului, paşii pe care îi parcurge ziarul, de la editare, la tipărire.
Elevii au fost curioşi să afle cum se concepe o ştire, de unde află redactorii subiecte şi cum verifică sursele. De asemenea, au fost dornici să vadă şi maşina de tipărire a ziarului.
La final, unii dintre ei s-au arătat interesaţi de meseria de jurnalist, mărturisind că îşi doresc chiar să o încerce în viitor. "Mi-ar plăcea să mă fac ziaristă, să scriu despre tot felul de lucruri din oraş", a spus Ela, una dintre eleve.
La rândul ei, Alexia ne-a destăinuit că i-ar plăcea să scrie în paginile TRIBUNEI despre piesele de teatru, iar Jasmine despre cărţile pe care le citeşte.
"Mie îmi place mult această meserie, mi-a plăcut ce ni s-a povestit şi despre ziar, dar eu vreau să mă fac fotbalist", a spus Mahmud.
Copiii au fost însoţiţi de învăţătoarea lor, Liliana Prodan, iar vizita la redacţia noastră a făcut parte din evenimentele dedicate săptămânii "Şcoala Altfel". "Am ales să venim la TRIBUNA pentru că mi se pare foarte important ziarul, în general, în viața copilului. Micuții sunt foarte atrași de tablete, televizor, și atunci am zis că e esenţial ca la vârsta aceasta să se îndrepte și către alte direcţii", a spus Liliana Prodan. (A. M.)

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia