Tribuna
Elevii care au susținut simularea la Matematică, încântați de subiecte: "Ne așteptăm la note mari!"
Andra MARINESCU
1958 vizualizari
Elevii care au susținut simularea la Matematică, încântați de subiecte:
487 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a nu s-au prezentat la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale. Elevii care au susținut examenul spun că subiectele au fost mai grele decât la Română, dar că, totuși, s-au descurcat și așteaptă note mari.


Simularea Evaluării Naționale a continuat marți cu proba la Matematică, de la care au lipsit, însă, 487 de elevi.
Elevii au fost încântați de subiecte. "A fost puțin mai greu decât la Română, dar mă aștept la un 9.50-10. Eu zic că sunt pregătit pentru Evaluarea Națională", spune Ștefan, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.
Și subiectele pentru clasa a VII-a au fost pe placul elevilor. "Au fost ușoare! Ne așteptăm la note mari. Noi ne pregătim deja pentru Evaluarea Națională cu profesoara noastră, la clasă", spun două eleve de la CNGL, care vor ca după absolvirea clasei a VIII-a să își continue studiile la același Colegiu.


Un elev de la "Iorga", eliminat


Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, un singur elev a fost eliminat de la proba de Matematică, fiind vorba despre un copil de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială "Nicolae Iorga", ce ar fi încercat să copieze răspunsurile de la un coleg de-al său.
La clasa a VII-a, din cei 3781 elevi care puteau susține această simulare, au fost prezenți 3512 elevi (92,88%), iar 269 elevi au absentat.
La clasa a VIII-a, din cei 3551 elevi care puteau susține această simulare, au fost prezenți 3333 elevi (93,86%) și 218 elevi au absentat.
Următoarea etapă a simulării examenului de Evaluare Națională 2019 se va desfășura miercuri, 13 martie, La limba și literatura maternă germană sau maghiară.
Rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate în 22 martie.

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA