Tribuna
Elevii au protestat pentru protecţia mediului înconjurător, în Piaţa Mare: "Ne aşteaptă furtuni, secete şi inundaţii. Noi suntem printre ultimii care mai pot schimba ceva!”
Elevii au protestat pentru protecţia mediului înconjurător, în Piaţa Mare:
Vineri, 15 martie, elevii din mai multe unităţi de învăţământ din Sibiu şi-au luat o mică pauză de la ore şi au înlocuit activităţile didactice cu cele civice, pe care le-au considerat "mai importante pentru viitorul lor şi viitorul planetei”. Astfel, şcolarii s-au alăturat mişcării #FridaysForFuture ca să atragă atenţia politicienilor asupra problemelor ecologice.

#FridaysForFuture este o mişcare care a început în august 2018, după ce, Greta Thunberg, în vârstă de 15 ani, a stat trei săptămâni în faţa parlamentului suedez pentru a protesta împotriva lipsei de acţiune asupra crizei climatice. Datorită reţelelor sociale, manifestarea ei a devenit virală, iar hashtag-urile #FridaysForFuture şi #Climatestrike s-au răspândit în rândurile tinerilor. Mulţi studenţi şi adulţi au început să protesteze în afara parlamentelor şi primăriilor locale din întreaga lume. Acest lucru a inspirat, de asemenea, grevele şcolare de joi din Belgia.

La Sibiu, iniţiativa suedezei a fost susţinută de Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu, care s-a alăturat mişcării, invitând elevii, care s-au regăsit în mesajul transmis de proiect, la protest.

“Susţinem mişcarea #FridaysForFuture ca să facem cunoscută problema încălzirii globale şi să determinăm autorităţile locale să ia măsuri reale în privinţa aceasta”, a spus Serban Sebastian Bleaja, vicepreşedinte al CJE Sibiu.

“Dacă suntem ignoraţi, revenim!”

La rândul său, Paula Dör, eleva Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal”, a mărturisit că generaţia ei vrea “să respire aer curat” şi că “este în stare să schimbe ceva”.

“Adulţii deseori spun că trebuie să mergem la şcoală, iar apoi să salvăm Pământul, dar eu spun să facem invers, să salvăm Pământul şi apoi să mergem la şcoală. ştiţi că temperatura ultimelor patru ani a fost cea mai ridicată, de când au început înregistrările? ştiţi că omenirea trebuie să facă de cinci ori mai multe acţiuni de protecţia climei pentru ca temperatura globală să nu crească mai mult de un 1,5°C? Dezechilibrarea climei a înaintat foarte repede şi înaintează zi de zi. Ne aşteaptă furtuni, secete şi inundaţii. Noi suntem printre ultimii, care mai pot schimba ceva! Noi vrem să respirăm aer curat, vrem să ne mai plimbăm în pădure. Noi cerem energii regenerabile, noi cerem plantarea multor păduri şi stopul furtului pădurilor în ţara noastră. Dacă suntem ignoraţi, revenim!”, a conchis Paula. La finalul manifestării, tinerii au cântat la unison piesa “Green song”, care a devenit “imnul protestului”. 

FOTO: Răzvan NEGRU


 







comentarii
1 comentarii

Fara Mine, nu puteti face nimic ne spune Domnul Isus-- Atita vreme cit injurati pe Dumnezeu ,sfintii si christosi-- umplind bodegile si bordelurile sa nu va asteptati la bine -- Romania tara care injura cel mai mult din tot globul-- Suedia ,Danemarca , Norvegia si in general vestul europei - tari ,care odata au fost crestine , astazi -- cele mai pacatoase -- au parte de mania Lui Dumnezeu -- Asa ca va miscati fara rost -- Romanie !!!! sfirseste de a mai face-- raul-- invata sa faci- binele-( cu regret o spun de la cap sa impute pestele) cere-ti iertare Domnului ca EL sa ierte pacatele si sa vindece tara--Altfel urgia se va abate si peste Romania care e blestemata de Dumnezeu din cauza pacatelor grele -- Nu mai visati --treceti la lucru -- fiecare sa-si cistige painea muncind , treceti la relatii de -omenie - intre voi cautati pacea -- si veti vedea MINA DOMNULUI la lucru -- God bless Romania !!
mike
17.03.2019 22:37
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA