logo
"Ecouri din Șelimbăr" – recital inedit de percuție în Biserica Evanghelică
© FB Dan Reus
Vineri, 30 iunie, de la ora 18, în spațiul inedit al Bisericii Evanghelice din Șelimbăr va avea loc primul eveniment al Stagiunii „Ecouri din Șelimbăr”.

 

În această vară, biserica va găzdui o serie de 6 concerte camerale dedicate promovării muzicii culte în rândul comunității din localitatea Șelimbăr și din împrejurimi. Stagiunea își propune să devină la scurt timp unul din cele mai frumoase elemente care promovează oferta turistică a comunei pentru vizitatorii săi.

Organizate la finalul fiecărei luni, într-o clădire emblematică pentru arhitectura locului, Biserica evanghelică fortificată, concertele sunt deschise tuturor, dar țintesc în mod deosebit publicul tânăr, și tocmai de aceea sunt gândite să apropie printr-o abordare inedită, prietenoasă, departe de maniera formală a sălilor tradiționale de concert.

Concertul de vineri propune publicului să descopere noi posibilități creative ale sunetului printr-un program de muzică clasică și jazz, ancorat bucuriei de a fi din sezonul estival. Programul va cuprinde lucrări de Ney Rosauro, Alexandru Anastasiu, Emmanuel Sejourne, Keiko Abe sau Chick Corea. Vor concerta 5 dintre cei mai apreciați interpreți ai muzicii de percuție din România: Alexandru Anastasiu Percussion Ensemble, format din Alexandru Anastasiu, Irina Rădulescu, Andrei Marcovici, Radu Goagas și Cătălin Purcărin.

Cu un program muzical rar întâlnit la evenimentele culturale din România, concertul cuprinde toate ingredientele unei seri de excepție. Intrarea va fi liberă.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Stagiunea „Ecouri din Șelimbăr” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Șelimbăr.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia