Tribuna
"După lupte seculare", Filarmonica din Sibiu are un director. Laurenţiu Străuţ asigură interimatul
Andra MARINESCU
1235 vizualizari
Decizia a fost luată de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, care a dispus ca Laurenţiu Străuţ să asigure interimatul managementului la Filarmonica de Stat Sibiu începând cu data de 1 aprilie.Laurenţiu Străuţ are 39 de ani şi din anul 2007 a fost secretar Relaţii Publice şi Comunicare, ocupându-se cu gesionarea imaginii Filarmonicii de Stat Sibiu.
"În această perioadă mă voi concentra în principal pe continuarea proiectelor care se află în derulare, dar și pe organizarea celor trei proiecte anuale ale Filarmonicii de Stat Sibiu: Festivalul-Concurs Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție ”Carl Filtsch”, ”Zilele Muzicale Româno-Americane” și ”Sibiu Opera Festival”. Pot să vă spun de pe acum că, în fiecare dintre evenimentele acestea, vor exista surprize plăcute pentru publicul sibian", a spus Laurenţiu Străuţ, directorul interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
De asemenea, acesta este director editorial al revistei "Profil Cultural", promoter al Festivalului Internaţional ”Wacken Open Air”, Germania, managerul proiectului "Piano Rocks" şi masterand la ULBS, Teoria şi practica managementului instituţiilor şi evenimentelor culturale.
"Conducerea interimară se asigură până la data începerii executării noului contract de management, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice", explică Ioana Căpăţînă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu.
Potrivit aceleiaşi surse, Consiliul Județean Sibiu va demara procedura de concurs de proiecte de management pentru Filarmonica de Stat Sibiu în cursul acestei luni.
Inițial, la concurs s-au înscris zece candidați, din care după prima evaluare a dosarelor au rămas cinci, iar ulterior doar doi au mai susținut proba interviurilor.
Postul de director al Filarmonicii de Stat din Sibiu a fost scos la concurs în luna februarie, când s-au înscris la concurs: Alexandru-Constantin Chituță, Cleopatra-Maria-Georgeta David, Cristian-Călin Lupeș, Morel-Marius Negru, Larisa Zubcu, Fernandez Samodaiev Makcim, Gheorghiu Aristotel Viorel, Marius-Petru Radu, Andrei Sarafie și Laurențiu Străuț. Doar primii cinci au trecut de selecția dosarelor, iar din cei cinci, ulterior s-au mai calificat doi, Cristian-Călin Lupeș și Alexandru-Constantin Chituță. Niciunul dintre cei doi candidați care au rămas în ultima etapă a concursului pentru funcția de director al Filarmonicii de stat din Sibiu nu s-a calificat pentru acest post.
Fostul director al Filarmonicii, Ioan Bojin, s-a pensionat.

comentarii
4 comentarii

Interesanta decizie, sa pui interimar pe cineva care nici nu s a calificat pentru concursul de manager!
Daniela Cimpean a tăcut mâlc după scandalul de la Filarmonica! Din 5 finaliști au rămas doi oameni buni, profesioniști care au fost picați de o comisie proasta și acum pun interimar un om care nu a făcut nimic pentru imaginea filarmonicii! Halal decizie! Felicitări CJ! Nimic mai mult decât PSD!
Acelasi corup?ie PNL ?i PSD
01.04.2019 17:24
Nu te mai oftica. Daca ai pierdut cursa pentru sefia Filarmonicii, nu e un capat de lume. E bun acest interimat, un om care cunoaste institutia, nu un venetic sinecurist cazut de pe la te miri ce institutie
un cetatean
01.04.2019 20:55
Asta da decizie! Și când lumea credea că Antonie, prietenul lui Cîmpean va ține interimatul! Acest interimat blochează instituția de a se dezvolta așa cum a blocat o și pseudocomisia de evaluare! In afara să își vadă interesul cu Profil cultural și alte proiecte ce a făcut Dl Straut la capitolul relații publice și comunicare?!! Oare cine e un sinecurist??!!
Bravo CJ, Bravo Daniela Cîmpean nu mai ai voturile melomanilor câți or fi ei la număr!
Incompetenta ucide!
02.04.2019 00:18
la concurs a fost descalificat ca nu are experienta in institutii de cultura, pai si acum are????
un cetatean
02.04.2019 08:17
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia