logo
spartan
Duminică se deschide Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu
Duminică se deschide Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu

În acest weekend, Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu 2018 ȋși va deschide porţile, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu. Evenimentul va avea loc  duminică 7 octombrie 2018, de la ora 12.

"Complexitatea compoziției și tematica diversificată vor fi pe bună dreptate la rang ȋnalt și duminică, zi ȋn care Salonul Internaţional de Artă Fotografică invită sibienii să se alăture invitaţilor din țară şi participanților din cele 47 de țări. Cele mai valoroase și mai râvnite medalii din lumea fotografiei vor pleca anul acesta în toate colțurile lumii, dar multe vor rămâne și acasă – o medalie de aur (Ștefan Daniel, Mother nature), patru de argint (Dumitru Ana, Heaven; Lajos Nagy, The ships of the desert; Adela Rusu, Seconds Running; Dan Ștefan Nicolae Sușa – No ho la piu palida idea) și una de bronz (Adela Rusu, World From Dream). Lucrările alese ȋn acest an atȃt la secțiunea Open, cȃt și la secțiunile Nature și Creative, vin să completeze și să confirme renumele acestui eveniment. Sensibilitatea, curiozitatea, gustul pentru inedit, dorința de lua contact cu alte culturi, toate vă invită să vă lăsați purtați de ritmul lor atunci cȃnd priviți aceste fotografii, ca ȋntr-o simfonie contemplativă, care devine mai mult decȃt o călătorie – devine o aventură. Sufletul artistului răzbate din fiecare operă pe care o crează, renaște cu fiecare plăsmuire a sa, arătȃnd că acesta trăiește prin și pentru fotografie, cu finețe și rafinament”, au declarat organizatorii.

Vizitatorii pot admira în cadrul Salonului, până pe 19 octombrie 2018, de la portrete la imagini pline de creativitate, peisaje imagini care surprind aspecte din viaţa rurală și viața sălbatică a animalelor.
Salonul Internaţional de Artă Fotografică poate fi vizitat, gratuit, în timpul programului Centrului de Informare Turistică, de luni până vineri, între orele 9 şi 17, iar sâmbăta şi duminica între orele 9 şi 13.
Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu. Patronajele acestei ediții sunt: Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontière (ISF), International Union of Photographers (IUP) și Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Vineri, 5 octombrie 2018, la ora 18, ȋn Turnul Sfatului, se va vernisa expoziţia de artă fotografică "Sibiul văzut din Est și din Vest". Expoziţia îmbină viziunile a doi fotografi veniți din părți antagoniste ale globului: Jiexiong Ye (China) și Louis Guermond (Franța), publicul vizitator are ocazia să admire în tihnă instantanee ale spațiului urban sibian.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia