logo
Dragoș Bucurenci, invitat al conferințelor speciale FITS: "Sunt foarte multe lucruri care nu merg în țara noastră"
Andra MARINESCU
782 vizualizari
Dragoș Bucurenci, invitat al conferințelor speciale FITS:
Teatrul Național "Radu Stanca" și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu au continuat seria conferințelor speciale din acest an cu un nou eveniment, ce a avut loc recent, la Librăria "Habitus". Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, s-a aflat în dialog cu Dragoș Bucurenci, consultant și trainer de comunicare, antreprenor și activist civic.

Tema întâlnirii a fost "Despre cultura comunicării și comunicarea culturii".
"Sunt foarte multe lucruri care nu merg în țara noastră și românii preferă să vadă conspirații, interese contrare nouă, dar eu acum, de fiecare dată, când mă uit mai îndeaproape, văd lipsa de metodă, văd că nimeni nu și-a pus problema metodei. E o problemă că nu am fost educați. Foarte mult, în școala noastră, nu e despre metodă, e despre cunoștință. Eu am avut foarte puțini profesori care m-au învățat cum să învăț. La British Council am descoperit o școală cum colegii mei de generație nu au avut în facultate", a spus Dragoș Bucurenci.
Printre altele, acesta a mai vorbit și despre libertatea fiecăruia de a alege să își trăiască viață. "Atunci când te minți pe tine, se văd efectele în exterior. Îți faci rău ție însuți, dar și altora. Am toată compasiunea pentru cei care îi urăsc pe alții, pentru că nu știu să se iubească pe ei înșiși. Mie mi-a luat mult timp să mă accept și să mă asum. Cel mai greu lucru a fost acum zece ani, când am scris un articol în care am vorbit despre bisexualitatea mea. Mi-am spus că o să fiu printre primele persoane publice care au făcut asta în România. Dar am zis că o să fie bine. O să îi cunoaștem pe cei care sunt altfel decât noi, o să fie lucruri mai importante decât cu cine merge acasă vecinul sau vecina mea. Mărturisirea mea a fost urmată, însă, de o tăcere asurzitoare. Unii oameni au și uitat de ea, din când în când", a mai precizat Dragoș Bucurenci.
Dragoș Bucurenci a absolvit programul de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) al Stanford Graduate School of Business și a fost consilierul de comunicare al Comisarului European pentru Politici Regionale. Prin intermediul KHASTALIA, compania de consultanță în comunicare, training și executive coaching pe care a fondat-o, Dragoș Bucurenci a format peste 2.000 de manageri în public speaking, storytelling și comunicare interpersonală și a primit premiul „Cel Mai Bun Training al Anului”, la Gala Business Edu din 2010. Este certificat ca NLP Coach de Academy of Coaching and NLP și ca trainer autorizat al modelului Process Communication® în România. Este doctorand în științele comunicării al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. De asemenea, a construit două ONG-uri de mediu, "Salvați Delta" și "MaiMultVerde", declanșând o campanie națională care a reușit să schimbe atitudinea tinerilor față de voluntariat şi faţă de ecologie. În 2015, Dragoș s-a alăturat Fundației Hope and Homes for Children ca director de dezvoltare, coordonând activitățile de fundraising și comunicare ale organizației.
Evenimentul de la Librăria "Habitus" a fost organizat de TNRS și FITS în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală al ULBS.

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia