Tribuna
Dr. Porr către Cindrea: "Sunteţi într-o campanie electorală veşnică!"
Sorana MAIER
4978 vizualizari
Dr. Porr către Cindrea:
Medicul Paul Jürgen Porr a criticat, ieri, declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, care a spus că pacienţii nu mai trebuie să aducă medicamente de acasă. Porr spune că pentru februarie, spitalul a primit cu 40 la sută mai puţine fonduri pentru medicamente. Critica lui Porr l-a înfuriat pe Cindrea, care i-a spus medicului că poate să-şi dea demisia.
Dr. Paul Jürgen Porr, şeful Secţiei Medicală din cadrul Spi­talului Clinic Judeţean  Si­biu şi consilier judeţean al FDGR, a criticat ieri, în şedinţa Consiliului, declaraţiile pre­şedintelui Consiliului Jude­ţean Sibiu, Ioan Cindrea, care spunea că pacienţii nu mai tre­buie să aducă medica­mente de acasă pentru că  s-au plătit datoriile.
Porr spune că situaţia nu este deloc aşa, iar de­claraţiile lui Cindrea sunt periculoase.
"Aţi spus atunci că s-au plătit o treime din arierate, că spitalele au bani su­ficienţi şi că dacă mai sunt trimişi pacienţii la farmacie să cumpere medicamente veţi demite pe directori, pe şefii de secţii, pe toţi. Aceste declaraţii sunt de­parte de adevăr. Zilele trecute am fost anunţaţi de Casa de Asigurări de Să­nătate că primim cu 40 la sută mai puţin pentru me­dicamente. (...) Haideţi să vedeţi cu propriii ochi cu ce instrumentar operează chirurgii. Dacă ar fi într-un spital occidental astfel de condiţii, acesta s-ar în­chide, bisturiele sunt vechi de 30 de ani, iar câmpurile sterile sunt de fapt cârpe sterile. Dacă s-a zugrăvit gardul nu înseamnă că s-au terminat problemele", a spus Porr.
Medicul sibian a con­tinuat pe un ton ironic, spunând că îi pot trimite chiar ei pe pacienţi la Cin­drea, iar aceştia ar putea fi atât de mulţi, că preşe­dintele CJ nu ar mai avea pe unde să iasă din instituţie.
"Dumneavoastră, dom­nule preşedinte, sunteţi într-o campanie electorală veşnică", şi-a încheiat Porr discursul.

Cindrea: Să vă daţi demisia!

Vizibil deranjat de critica lui Porr, preşedintele CJ i-a spus medicului sibian că ei ar trebui să fie de aceeaşi parte a baricadei, că nu a venit niciodată cu vreo propunere de rezol­vare a problemelor, spu­nând chiar că poate să-şi dea demisia.
Cindrea a spus că din cele 18 milioane lei datorii, au mai rămas 10 milioane lei neplătite.
"Cu siguranţă nu voi face rabat de la acest obiectiv al meu. Că pare sau nu cam­panie, îmi fac datoria. (...) Vom suplimenta transfe­rurile pentru întreţinere şi funcţionare pentru ca oa­menii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani. Rugă­mintea mea este să fiţi de aceeaşi parte, să rezolvăm problemele", a spus Cindrea.
Preşedintele CJ a spus că el redă demnitatea pa­cienţilor, dar şi a medicilor şi a asistentelor, prin aceste măsuri şi "trebuie să creeze acest element de presiune ca să se rezolve aceste lucruri".comentarii
34 comentarii

Atenție d-le Cindrea că DNA-ul poate funcționa și pentru dvs. gurile rele spun că la ,,licitațiie,, pntru diferite servicii ex. (pază) deja ai
Guvernatorul Transilvaniei
01.03.2013 06:11
paradoxal, cred ca au dreptate amandoi ... si d-nul doctor care arata realitatea din spitale, dar probabil si d-nul presedinte face eforturi sa acopere deficientele majore dintr-un sistem de sanatate putred ..
mircea
01.03.2013 07:21
Cindrea e un cretin...la spitalul judetean "de urgenta" din Sibiu cam tot trebuie sa duci de acasa...iar chestia cu urgenta e o gluma proasta...ei au o singura viteza...foarte incet...cel mai bine ar fi Cindrea sa-si dea demisia!!!
un sibian
01.03.2013 07:32
Ar trebui d-le Poor noi sibieni care nu suntem usl-isti sa ne alaturam criticilor d-vs si sa luptam impreuna pentru o conducere democratica a Consiliului Judetean.Toti CONSILIERI VOTEAZA LA COMANDA FARA A SE SUPUNE PROIECTELOR,MAI GRAV SE VOTEAZA SI INFORMARILE.Am vazut ieri multa ura in ochi lui Cindrea la adresa doctorului,am vazut amenintare in ochi lui la adresa celor care indraznesc sa-l contrazica,am vazut cum principiile democratine sunt calcate in picioare de alesii sibiului.S-a spus ca vrea sa redea demnitatea oamenilor.Cum puteti sa le redati asa ceva atata timp cat ieri a-ti taiat un spor D.G.A.S.P.C.-ului si ati adus oamenii la limita supravietuiri.Sa traiesti cu 700 ron pe luna inseamna voluntariat,inseamna saracia care nu a fost promisa oamenilor in campania electorala.Suntem umiliti ,jigniti,injositi de ce-i care au indraznit sa arate oamenilor de rand aceea speranta de mai bine.In Consiliul Judetean sunt multe femei care ieri au ridicat mana pentru taierea sporului acolo unde cele mai multe suntem femei si care lucram cu copii cu dizabilitati.Lucram neincetat de ani de zile aratam dragostea noastra acelor copii care nu mai au nici o speranta de a-si gasi familia ,suntem mame pentru cateva zeci de copii iar d-vs ne recompensati obligandu-ne la un trai de 700 ron pe luna.Unde a fost ieri spiritul matern al d-nelor consilier?Rusineeeeeee!
observator sibian
01.03.2013 07:37
D-le Cindrea!Fara dumneata putem,dar fara dr. Poor e mai greu(nu spun ca e de neinlocuit)!Si eu sunt curios cum a cistigat licitatia firma care asigura paza la C.J.!Cred ca deja multi regreta ca te-au votat!De fapt, sibienii nu te-au vrut pe dumneata, nu?
s.a.s.
01.03.2013 07:45
Tot respectul pentru dl Doctor Paul Jurgen Porr . Asa trebuie cu toti sa luam atitudine sa iesim din meteahna caracteristica romaneasca ocolind realitatea doar sa dea la sefu bine . Pana la urma si cei mai lnraiti fani ai u.s.l.istilor lncep sa-si dea seama ce au votat .
sibian pro german
01.03.2013 07:53
prin limbuteala de care da dovada pres. cons. judetean nu face decat sa scoata in evidenta amatorismul si orgoliul de neam prost, asta in contradictie cu sobrietatea si seriozitatea d-lui bottesch sau iohannis.
contrast
01.03.2013 07:53
FDGR-istul sa ia bani de la Biserica Evanghelica, sau sa produca el daca stie, legal, bineanteles. Situatia in care se afla Romania se datoreaza minoritatilor, care nu stiu decat sa ceara si sa critica majoritatea, sa o santajeze cu diversele si nesfarsitele probleme artificial create in acest scop. Dar lasati-l pe Cindrea sa lucreze, sau plecati din tara, cum va spus Basescu.
eu
01.03.2013 08:06
Ar trebui D-l Cindrea daca sunteti asa de devotat spitalelor si pastrati demnitatea pacientilor si a medicilor sa luati masuri si pentru acest Spital care nu mai are mult si se prabuseste de buna functionare al managerului pe care dv l-ati pus in functie pe criterii politice.Stiti cati oameni au pleca din acest Spital? oare de ce??? de buna functionare sau de ce....pentru ca sunt incompetenti!!!! trezitiva pana nu este prea tarziu..si atunci pot sa va spun ca chiar va pasa...
fost salariat la Spitalului Cf. Sibiu.
01.03.2013 08:13
Dr. Porr către Cindrea sau colonistul catre indigen. Bine ati venit inapoi in Evul Mediu! Nu spuneau nemtii aia de la GTZ, care l-au sprijinit pe Johannis in retrocedarile cu acte false, ca vor face din trecutul Sibiului un viitor? Uite ca le-a iesit.
observer
01.03.2013 08:35
Scoala a fost ceva umilitor si trecator pentru d-ta?
pt.eu
01.03.2013 08:37
bine
ovi
01.03.2013 08:57
Orice adiere a cuiva il scoate din minti,chiar daca este 'pentru'.Dar adierea este pe langa el. Vomita minciuni ca nimeni altul. Si asta acompaniat de o sleahta de consilieri judeteni care voteaza orice. Si ilegalitati !(Vezi ramanerea pe lista USL a zece supleanti,eliminati pentru a ajunge consilieri judeteni cine trebuie;Vezi votul dat pentru o informare!!! ) Si asta sub ochii prefectului,reprezentantul in teritoriu al guvernului pentru respectarea legalitatii!!! Presedint CJ+Prefect de paie= o adunatura penala.
Demagogie=Cindrea. Ilegalitati=Cindrea+Prefect
01.03.2013 09:18
toti retardatii sasi au ramas in Sibiu celalti...sunt de mult in Germania,dar nici cu "hienele"de la spit jud nu imi este rusine
pirnoiu, muresan de la bucatarie,de presecan ce sa mai vorbim...
01.03.2013 09:35
FELICITARI domnule PORR asai cind votam cu matu si nu cu creieru in REST CINDREA salveazane apucate de marile proecte nu de sabotaj noi nu avem bani s-a ne tratam LA VIENA,PARIS,LONDRA ETC suntem saraci si neajutorati 24 de ani de capitalism de cumetrie nea adus la sapa de lemn daca nu te ajuta bibilica fa ca in statele cu democratie adevarata lasa pe cine poate ca ambitia de a fi sef neaparat nu ajuta s-a progresam
nu mai cenzurati mai astia de la TRIBUNA
01.03.2013 09:56
cindrea si usl-istii sa critice pe altii dar ei sa nu fie criticati , bravo d-le doctor santeti curajos si spuneti adevarul , auzi sa va ceara demisia ?? acest cindrea care numai rau a facut cum a castigat la sibiu stim toti , Pt prostia romanilor car i-au votat suferim toti , de sus pana jos usl-istii praduiesc tara , si mint cu mult tupeu
fritz
01.03.2013 10:18
CINDREA DECE TE SUPARA ADEVARUL SPUS IN FATA.NUMAI COMUNISTII PROCEDAU CUM PROCEDEZI TU.DOMNULE DOCTOR NU DEMISIONA.CEIA CE FACI DUMNEATA CINDREA NU POATE DAR CE FACE CINDREAA POATE ORICINE DACA ESTE PUTIN GOSPODAR.
sibian
01.03.2013 10:52
Cindrea e o lichea dar nici cu Porr nu i-mi e rusine... e un nimeni adus de la cluj si facut mare de Johanis...cred ca se vede deja viitorul primar in locul lui Johanis ca doar Johanis este nasul lui de cununie...
sunt la fel
01.03.2013 10:56
Porr asta este un doctoras mediocru adus de la Cluj de Johannis si cocotat la varf. Cine crede ca la sasi nu merge pe cumetrie si relatii se insala amarnic, deoarece Porr este finul lui Johannis. Amandoi au neveste romance si asta spune mult despre corcirea rasei asa-zis ariene, desi ei se dau trapasi pur sange germani.
observer
01.03.2013 11:50
cindrea=o nulitate...
un sibian
01.03.2013 13:13
niște demagogi toți.vai pe m
ghe.
01.03.2013 13:53
Ca sa stiti domnul Cindrea cum este la spitalul judetean, internati-va cateva zile.Sunt curioasa daca ramaeti la declaratiile anterioare. Oricum:sanatate!
Fost pacient la spitalul judetean
01.03.2013 14:06
ACEASTA ESTE `` COMPETENTA `` LUI CINDREA ! ACESTA ESTE ( incompetenta ) MOTIVUL REAL PENTRU CARE SIBIENII NU L-AU DORIT PRIMAR !!!!!! SE POT CONVINGE ACUM CEI CARE L-AU VOTAT SI SUSTINUT !!!!!!!!!!!!!
Pensionar
01.03.2013 14:18
FDGR-istii stau in Romania ca la ei in Germania nu i-ar angaja nimeni, nici macar ca femei de serviciu. Asa sunt de competenti. Uitati-va ce a facut Botesch la Aeroport cu zeci de milioane de euro. Nu l-ar angaja nimeni in nicio tara din lume. Aici stau, pacalesc electoratul si dau din gura, fara pic de rusine. Atat.
eu
01.03.2013 14:59
in sfirsit mult oameni destepti, in frunte cu domnul porr, care indraznesc sa spuna ce gindeste majoritatea poporului roman. ma bucura foarte mult.
tovarasul cindrea ar fi bine sa-si dea el demisia
gigi
01.03.2013 15:03
sasii destepti in Germania ,retardatii in Sibiu....iar "Lichelele" la Spitalul Judetean...prietenii stiu de ce...
ramane cum am stabilit
01.03.2013 15:21
doctorul porr s-ar putea sa aiba dreptate,dar pe vremea lui Botesch!!!!!!!!!!!!si a guvernelor Boc si MRU de ce a tacut?
nu-i vorba si de altceva la mijloc?
in rest libertatea de opinie si a cuvintului e garantata ,fiecare poate sa spune cevra.
daria
01.03.2013 15:32
A mai spus cineva mai sus de spitalul CF si are dreptate Dl Cindrea a schimbat managerul Spitalului CF cu o cunoana a partidului si specilizare in medicina muncii care e dezastru fata de fostul manager o domnisoara muncitoare care era aproape non stop in spital.
Probabil in mandatul asta trebuie desfintat Sitalul CF ca e foarte scump terenul in zona .Rusine Dl. Cindrea .
PS : Verificati nr de pacienti din trecut cu cei de acum . Sectia interne este goala .
Sibian
01.03.2013 16:33
D_NU CINDREA nu trebuia sa fie acolo unde e e un dezastru pe unde trece el habar nu are de spital ,stie dor ca la Romin nu trebue decit sa ii promiti si e forte multumit imediat te alege!!!!!!
geooD-nu
01.03.2013 18:51
MAFIA SE BUCURA CA POPORUL DOARME - SI CAND SE TREZESC, NUMAI DAU DIN GURA CU PLANGERI! ACESTA ESTE POPORUL ROMAN! NIMIC NU SE VA SCHIMBA PANA CAND POPORUL ROMAN SE DESTEAPTA.
Pt. un Sibian @ 7:37
01.03.2013 20:02
Cindrea face eforturi sa ramina in scaun si sa nu trebuiasca sa raspunda in fata ANI; rrocesul lui si a sotiei acestuia trebuie sa aiba loc luna aceasta.
Este adevarat ca sistemul medical e primitiv in ceea ce priveste aparatura si standardul de igiena, mama mea a fost pacienta intr-un spital din centrul Sibiului, am stat cu ea si noaptea si am vazut conditiile.
Cindrea este compromis si corupt si trebuie sa lase locul
altor oameni competenti si care vor sanatatea pacientilor si nu averi peste averi !
Magda
01.03.2013 20:50
Daca tot sunteti la momentul adevarului poate ne spuneti domnule Dr. Porr si cum ati participat la fraudarea examenului de manager la Spitalul General CF cand ati facut front comun cu ceilalti doi membrii din PSD. Adevarul intotdeauna va iesi la suprafata. In rest succes !!!
sibian
03.03.2013 18:54
Numitul Cindrea da dovada de retardat. Doctorul trebuie prin orce mijloace sa trateze pacientii.Cum isi prmite un pretins politiciansa cu studii nedefinite,sa ceara demisia unui Doctor?. Nu inteleg de ce sibienii nu au reactionat,indi ferent de orientarea politica la atacul contra unui om care munceste pentru sanatatea lor.Niciunde un medic nu este retribuit la adevarta (Lor, Lui) menire. Dar unde s-a auzit ca un oarecare pretins politician sa ameninte un doctor.? Las totul la aprecierea Sibienilor.PM
Bradicu
04.03.2013 06:54
astazi am fost la spitalul de urgenta Sibiu. mi s-a spus ca trebuie sa platesc 40 ron pentru radiografie. le-am spus cam handicap mediu si am si o urgenta. culmea e ca nu aveam nici bani la mine. mi s-a comunicat ca spitalul de urgenta Sibiu nu mai are contract cu casa de 3-4 ani si ca de asta pacientul plateste acea radiografie. si poate si altele. cum este posibil?????? platim asigurari medicale, cam mari pentru veniturile noastre, si totusi inca platim serviciile minimale ale spitalului din Sibiu. dincolo de atitudinea personalului din acest spital, care probabil vine in urma comportamentului dezinteresat al Ministerului sanatatii. spitalul arata mizerabil, iar personalul nu este destul de informat ca la randul lui sa informeze pacientul corect. de ce sunt obligat sa platesc asigurari medicale obligatoriu la stat, cand as putea cu aceeasi bani sa ma duc la un privat care sa nu ma puna sa platesc (in caz de urgenta) o amarata de radiografie?
vasiliu
24.10.2013 17:05
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia