logo
Două zile de sărbătoare, la Tălmaciu
Două zile de sărbătoare, la Tălmaciu
În zilele de 26 şi 27 august, Tălmaciul şi locuitorii săi vor îmbrca hainele de sărbătoare şi vor petrece cea de-a XIV ediţie a „Zilelor Oraşului Tălmaciu”. Întreaga suflare a localităţii, cei ale căror „rădăcini” sunt pe aceste meleaguri, precum şi invitaţii acestora, sunt aşteptaţi să petreacă împreună în zona Târgului Mixt, cu muzică populară şi uşoară, dans, mâncăruri şi băuturi tradiţionale, precum şi multă voie bună.

Spectacolele incluse în sărbătoarea din acest an vor fi prezentate şi realizate cu sprijinul tânărului solist de muzică populară Traian Stoiţă, care ne-a mărturisit câteva din gândurile sale dinaintea acestui eveniment emblematic pentru oraşul nostru: “Momentele de bucurie nu pot fi petrecute altfel, decât în armonia specifică românilor, în frumusețea de a se întâlni și de a petrece împreună. Iată că și în acest an, orașul Tălmaciu reușește să găzduiască două zile de spectacole inedite, organizate de autoritățile locale din dragoste pentru comunitate, aducând elemente artistice noi, dar, foarte important, păstrând în spectacol valorile minunate ale locului, în semn de conștientizare a identității cu care se mândresc.
E o bucurie și o onoare pentru mine să lucrez cu domnul primar și cu echipa dânsului, oameni cărora nu le-a scăpat niciun detaliu pentru realizarea unui eveniment deosebit!
Acest festival e împărțit în două zile, cea dintâi, 26 august, fiind dedicată muzicii ușoare, avându-i protagoniști pe membrii trupei Maxim, Rita, Emanuel Cârstea, Dominique Simionescu și Maria Cojocaru & The Swingers.
Duminică, 27 august, pe scena de la Tălmaciu va trona minunatul costum popular românesc, într-un regal folcloric pregătit cu mare atenție. Îi veți întâlni pe scenă pe artiștii Alexandra Posa, Cristina Posa, Gabriela Oancea, Ioan Dăncăneț, Diana Lupu, Radu Goța, Ionela Sterp, Camelia Cosma Stoiță, Traian Stoiță, Traian Jurchela și Marius Ciprian Pop. De asemenea, în ziua dedicată folclorului, vor aduce multă energie cei care reușesc să formeze un ansamblu folcloric deosebit la Tălmaciu, sub numele "Datina", coordonați de Livia Tarcea și Ciprian Barb. Li se vor alătura vecinii și prietenii de la Racovița, Ansamblul Folcloric "Doruleț", iar de la Sebeșu de Sus, Ansamblul Folcloric "Valea Moașei"
Însă petrecerea nu va începe doar la ora 18, când vom da startul programului artistic, ci atmosfera va fi întreținută, în ambele zile, de la ora 13, de DJ Valentino.
Aștept atâția oameni, încât prezentarea să îmi devină tot mai grea, din cauza emoțiilor!”.
Din programul acestei ediţii a “Zilelor Tălmaciului” nu vor lipsi activităţile sportive.
D.F.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia