logo
FITS
Două spectacole sold-out, la Sibiu Opera Festival
Andra MARINESCU
1697 vizualizari
Două spectacole sold-out, la Sibiu Opera Festival
Spectacolul de operetă ”Văduva Veselă” de Franz Lehar și opera ”Tosca” de Giacomo Puccini din cadrul Festivalului de Operă de la Sibiu se vor desfășura cu casa închisă, toate biletele pentru cele două reprezentații fiind epuizate. Cele zece evenimente din proiectul Sibiu Opera Festival aduc, în perioada 9 - 28 septembrie, un număr de peste 600 de artişti din ţară şi de peste hotare.


”Văduva veselă” este o poveste de dragoste aparent „trădată” și apoi împlinită. Dragostea într-o lume aparentă, puterea, dar și neputința într-o relație sentimentală sau dragostea atotputernică, acestea sunt câteva din subiectele abordate de opereta „Văduva veselă” de Franz Lehár. Spectacolul de la Sibiu va fi pus în scenă de Orchestra, corul, baletul și soliștii Operei Naționale Române din Timișoara pe un libret de V. Léon şi L. Stein. Evenimentul este programat vineri, 14 septembrie, cu începere de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.
Opera Maghiară din Cluj-Napoca aduce la Sibiu spectacolul de opera ”Tosca” de Giacomo Puccini, duminică, 16 septembrie, tot la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Cu „Tosca” (1900) Puccini urcă noi trepte ale măiestriei componistice, dezvăluind capacitatea sa extraordinară de a surprinde şi contura muzical personaje complexe, caractere puternice, temperamentale, aflate în tabere opuse, ale căror fapte şi acţiuni declanşează pasiuni, gelozie, şantaj, ură şi sinucidere. O acţiune tipic veristă ce i-a oferit posibilitatea creării unei opere eroico-pasionale, de intensă vibraţie şi trăire emoţională. Mai mult decât în operele anterioare, în „Tosca” Puccini conturează distinct un personaj feminin proeminent, Tosca, înzestrat cu virtuţi morale superioare, cu calităţi excepţionale ce stârnesc admiraţia spectatorului de operă. Muzica operei este de o imensă vibraţie, cu accente mai mult tragice decât lirice, într-o desfăşurare trepidantă, conducând spre dramatismul covârşitor al actului al treilea.
Biletele pentru evenimentele din cadrul Sibiu Opera Festival pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 10-12 și 13-16.
Ediţia a XVII-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 9 - 28 septembrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice, operă pentru copii. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentul de arii din opere în spații publice – ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns la ediția X-a. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro
Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia