logo
Două mașini din Sibiu au fost sparte în câteva minute
Laura BUCIU
2073 vizualizari
Două mașini din Sibiu au fost sparte în câteva minute

Mașinile a doi sibieni au fost sparte, vineri, în municipiul Sibiu. Păgubiții au anunțat Poșliția, care a deschis o anchetă pentru a-i prinde pe cei care au comis aceste fapte.

În jurul orei 9.00,  o sibiancă a reclamat faptul că geamul portierei stânga față a  autoturismului său a fost spart, iar din interior a fost sustras un portmoneu conținând documente personale și bani, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 1.200 de lei.

Polițiștii au stabilit că, la coborârea din autoturism,  proprietara a lăsat portmoneul pe scaunul dreapta față, la vedere. A fost deschis un dosar penal de cercetare in – rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Tot în jurul orei 9.00, un alt sibian a reclamat faptul că, în timpul nopții,  oglinzile laterale ale autoturismului său au fost sustrase în timp ce mașina era parcată pe strada Nicolae Iorga. Prejudiciul creat se ridică la suma de 2.500 de lei. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal de cercetare in – rem sub pentru furt calificat.

În ambele situații, polițiștii desfășoară activități de identificare și prindere a autorilor în vederea aplicării măsurilor legale care se impun.

 

Cum prevenim furtul din mașini

 

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii sibieni le recomandă șoferilor să nu lase la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsesc pentru scurt timp. De asemenea, e recomandabil să inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (oglinzi, casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi. În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, șoferii sunt sfătuiți să acţioneze sistemul de închidere a uşilor. Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special femeile) trebuie să acționeze sistemul de închidere al uşilor (astfel vor evita să fie deposedate la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii). Când șoferii părăsesc autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet, iar pe toate roţile autoturismului ar fi bine să fixeze dispozitive antifurt. Atunci când pleacă din autoturism şi acţionează închiderea centralizată, proprietarii mașinilor trebuie să se asigure că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o. Pentru eventuale reparaţii, șoferii să nu se adreseze atelierelor neautorizate  sau  meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia