Tribuna
Două vieţi salvate datorită oamenilor cu suflet
Andra MARINESCU
2510 vizualizari
Două vieţi salvate datorită oamenilor cu suflet
David şi Cătălin, care în luna mai aveau nevoie de noi ca să trăiască, au, acum, o nouă şansă la viaţă. Ei au fost salvaţi datorită celor peste 700 de oameni cu suflet care li s-au alăturat, făcând donaţii. Micuţii de şase, respectiv opt luni, au fost operaţi cu succes la Spitalul Monza din Bucureşti, acum bucurându-se de familie, acasă.

Cei doi băieţei păreau să fie la capătul drumului şi că nu se vor bucura nicicând de o copilărie normală.
Dar acum se pot gândi, în felul lor, la vârsta lor, că vor fi multe momente frumoase trăite... normal. Asta pentru că peste 700 de oameni s-au alăturat campaniilor derulate de Asociaţia "Salvează o inimă" şi le-au oferit o a doua viaţă micuţilor născuţi cu malformaţii cardiace congenitale. David Prisăcariu şi Cătălin Gheorghe au fost externaţi din spital, unde au fost operaţi de specialişti în chirurgie cardiovasculară. "David a fost diagnosticat ecocardiografic cu boala Fallot, iar această malformaţie reuneşte un complex de mai multe afecţiuni, care pot fi tratate cu rezolvare definitivă într-o singură intervenţie chirurgicală. Mai precis, boala include o serie de stenoze, adică îngustări, la nivelul ventriculului drept, a valvei şi arterei pulmonare responsabile de limitarea circulaţiei sângelui spre plămâni şi două orificii în interiorul inimii. Se întâlneşte destul de frecvent, este considerată un risc mediu sau chiar sever şi beneficiază de corecţie totală începând cu vârsta de cinci - şase luni", spune dr. Mircea Cotul. Înainte să fie dus la spital pentru a fi salvat, David obosea des, se dezvolta anormal în greutate şi înălţime. Două zile a stat la Terapie Intensivă, fiind internat, apoi, în Secţia de Cardiologie Pediatrică,
alte şapte zile. Micuţul va reveni  în spital în fiecare lună, pentru control.
Cât despre Cătălin Gheorghe, celălalt micuţ de opt luni, el a fost diag­nosticat, de asemenea, prin ecografie clasică şi transesofagiană cu două orificii la nivelul peretelui ce separă cei doi ventriculi şi un al treilea orificiu în peretele interatrial, după cum spun specialiştii.


Nicolas mai are nevoie de 7.000 de lei

Salvarea de vieţi con­tinuă. Asociaţia "Sal­vează o inimă" demarează în prezent o campanie pentru Nicolas Sidoriac, care are numai opt luni. Bebeluşul a fost diagnosticat cu tetralogie Fallot, formă severă, şi urmează să fie operat curând, pentru corecţie. Suma de care are nevoie pentru a trăi este 20.000 de lei. Deja, în cont s-au strâns 13.000 de lei. Cei care vor să îl ajute o pot face prin donaţii, prin PayPal sau Card, acce­sând Card, accesând www.salveazaoinima.ro/campaigns/nicolas-sidoriac/ , sau în conturile părinţilor, RO97BRDE070SV28809110700 (Lei) şi RO75BRDE070SV28808580700 (Euro). Cei care vor să ia legătura cu mama copilului, Iulia Sidoriac, o pot contacta la numărul de telefon 0746.651.455.

comentarii
1 comentarii

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: infoben73@gmail.com
ben
09.07.2015 00:11
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia