logo
Donald Trump: "Dacă Phenianul atacă SUA, vom distruge Coreea de Nord în totalitate!"
Donald Trump:

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, anunţă Agerpres.


Liderul nord-coreean s-a angajat într-o „misiune sinucigașă”', a declarat președintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul „omul-rachetă”'.
El a avertizat Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-și apare aliații, „nu vom avea altă opțiune decât să distrugem total Coreea de Nord”.
„Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său”, a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean „amenință întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieți omenești”.
Donald Trump a criticat de asemenea țările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care și China.

  • „Nicio națiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete și cu arme nucleare”, a mai spus el.
  • „În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Regim "depravat"

  • „În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Cu puţin timp înaintea discursului preşedintelui SUA, ambasadorul Coreei de Nord la ONU a părăsit reuniunea Adunării Generale ONU, relatează agenţia Reuters.

  • „Statele Unite sunt într-o situaţie foarte bună după scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie 2016. Bursele sunt la cel mai înalt nivel, un record. Rata şomajului este la cel mai scăzut nivel”, a declarat Donald Trump la începerea primului discurs rostit la Adunarea Generală ONU.

 

Interesele SUA, deasupra tuturor

 

  • „Voi pune mereu interesele Statelor Unite înainte de toate”, a spus Donald Trump, recomandându-le altor ţări să procedeze la fel.
  • „Naţiunile suverane puternice trebuie să reprezinte baza ordinii mondiale”, a subliniat Donald Trump.
  • „Există naţiuni care nu respectă reglementările internaţionale şi care sunt ameninţări la adresa comunităţii internaţionale. În America, noi nu încercăm să impunem nimănui modul nostru de viaţă, ci vrem mai degrabă să fim un exemplu pentru toată lumea; armata americană va fi cea mai puternică”, a insistat Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat Iranul şi Venezuela, denunţând din nou Acordul nuclear internaţional cu Teheranul şi promiţând contracararea provocărilor de securitate „din Ucraina până în Marea Chinei de Sud”, o referire la Rusia şi China.

  • „Nu putem permite acestui regim criminal să continue activităţile destabilizatoare prin programe balistice şi nu putem respecta un acord dacă permite în secret dezvoltarea unui program nuclear”, a afirmat Donald Trump, referindu-se la Tratatul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul.
comentarii
4 comentarii

Cacat cu perje...
Vasile V. Vasile
19.09.2017 21:09
o incercat si alt prezident sa distruga Vietnamul de Nord(fost RPD vietnam)acum citeva zeci de ani,da nu a reusit!
ardeo
20.09.2017 11:21
Pai, ce numa' Vietnamu'? Si-au mai luat-o odata in bot de la Korea. Atunci cand cu actiunea politieneasca... Da' vorba ia: cine-si uita istoria, o sa o repete...
Vasile V. Vasile
20.09.2017 16:54
Coreea de Nord n-ar fi o problema pentru fortele militare americane. Problema sunt China si Rusia din spatele ei!
Mick
21.09.2017 00:25
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia