Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Doi miniştri PSD la Sibiu: Bogdan Trif şi Ioan Deneş au vorbit despre reabilitarea apelor din bazinul Oltului, a barajului de la Gura Rîului şi ultimele realizări din turism
Dumitru CHISELIŢĂ
1354 vizualizari
Doi miniştri PSD la Sibiu: Bogdan Trif şi Ioan Deneş au vorbit despre reabilitarea apelor din bazinul Oltului, a barajului de la Gura Rîului şi ultimele realizări din turism
Ministrul Turismului, Bogdan Trif şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, au fost prezenţi, miercuri, la Sibiu unde, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul PSD, au prezentat mai multe proiecte ce vor fi puse în aplicare pe teritoriul judeţului. Ei au fost însoţiţi, printre alţii, de directorul general al Administrației Naționale "Apele Române”, Victor Sandu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, şi de senatorii PSD Viorel Arcaş şi Nicolae Avram. În linii mari, s-a vorbit despre bilanţul realizărilor din ultima perioadă de la Ministerul Turismului, şi despre demararea, într-un, viitor foarte apropiat, a două proiecte de reabilitare a albiilor unor afluenți ai Oltului care prezintă un risc ridicat la inundații, şi de reabilitare a barajului de la Gura Rîului. Nu a lipsit, desigur, nici o mică referire la situaţia preşedintelui Iohannis, caracterizat, din nou, ca fiind "cumpărător de rea-credință de case".

 Trif – bilanţ despre turism şi despre Sibiu

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a prezentat un scurt bilanţ al activităţii sale şi a ministerului în ultimele şase luni. Au fost menţionate voucherele de vacanţă, în valoare totală de aproximativ 400  milioane euro, de care au beneficiat 1,2 milioane de români, şi care vor fi acordate, anual, până în 2020. Valoarea unui astfel de voucher este de 1.450 lei.

S-a discutat și despre aprobarea diminuării TVA -ului la 5% în sectorul turistic sau reducerea la zero a redevenţelor pentru apele termale.

Trif a mai anunţat că, până la finele acestui an, va fi înfiinţat un fond pentru finanţarea staţiunilor balneoclimaterice, prin care vor fi finanţate atât investiţiile statului, cât şi cele private.

S-a pomenit şi de viitorul domeniu schiabil din Munţii Făgăraş care a fost inclus în legea "PPP" – a Parteneriatului Public Privat, unde are un capitol distinct. Discuții au fost și despre cele două spectacole ce vor avea loc la Sibiu cu prilejul Summitului UE de anul viitor.

La fel, până la finele anului, Ministerul Turismului va avea un reprezentant zonal la Sibiu. Judeţul nostru se va îmbogăţi cu încă două staţiuni turistice, Cisnădioara şi Cârţişoara, iar Hoghilagul a fost inclus într-o zonă cu resurse turistice.

Nu în ultimul rând, ministrul Bogdan Trif şi-a arătat aprecierea şi încântarea cu privire la prezenţa, la târgurile internaţionale turistice, a sibienilor de la "Cindrelul-Junii" care "ne-au făcut onoare, ne-au făcut cinste şi au avut un real succes".


Ministrul Apelor, Deneş, despre reabilitarea barajului de la Gura Rîului şi a pâraielor Sebeş, Cârţişoara şi Porumbacu

 

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, le-a prezentat sibienilor două proiecte importante pentru Sibiu, ca judeţ, şi localităţile sale. Primule ste proiectul finanțat din fonduri UE prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM), intitulat "Amenajarea complexă a afluenților Oltului de pe rama nordică a Munților Făgăraș cu potențial de risc la inundații din viituri rapide". Proiectul are o valoare totală de 17,9 milioane de euro (81 de milioane de lei), şi se desfășoară pe afluenții de mal stâng ai râului Olt. Mai exact pâraiele  Sebeș, (pe raza localităţii Turnu Roșu), Porumbacu (pe raza localităţii Porumbacu de Jos) şi Cârțișoara, pe raza localităţilor Cârțișoara și Cârța. Lucrările presupun recalibrarea albiilor, consolidări de mal, construirea de diguri noi, refacerea de podețe, construirea de  căderi de beton şi a unei acumulări nepermanente (pe pârâul Sebeș), cu o capacitate de 268.000 mc,  împăduriri sau baraje de retenție.
Al doilea proiect se referă la "Mărirea capacității de transport a aducțiunii Gura Râului – Sibiu și lucrări de asigurare a comportării în timp a barajului Gura Râului, județul Sibiu”. Obiectivul se realizează  cu bani alocați de la buget și are o valoare estimată de 60,1 milioane de lei. Lucrarea vizează reabilitarea aducţiunii pe o lungime de 14,834 km, reabilitarea barajului, a pragurilor și protecțiilor, precum și realizarea de instalații electrice  pe o lungime de 18,951 km.

Şi, desigur, "problema Iohannis"

Bogdan Trif, a reiterat, în conferinţa de presă de miercuri, faptul că încă nu a avut un răspuns sau măcar o reacţie din partea preşedintelui Iohannis referitoare la promisiunea renunţării la imunitate şi la situaţia juridice a anumitor locuinţe ce erau în proprietatea sa.
"...Noi așteptăm încă răspunsuri la întrebări. (...) Ne-a spus tuturor (Ionannis,n.n.) că primul lucru pe care o să-l facă dacă va ajunge președinte o să fie renunțarea la imunitatea prezidențială. Nu a renunțat, nici măcar nu a schițat un gest în sensul ăsta" (...) Nu putem să avem un președinte care este cumpărător de rea-credință de case. (...) De aceea, trebuie să-și clarifice cât mai repede [situația], iar în caz contrar cred că este indicat să își dea demisia...", a spus Trif.


comentarii
6 comentarii

Iohannis e urmarit penal pt furtul de case ! Isi da demisia ? Sau e doar un las si mincinos ?
17.10.2018 23:39
Daca numai atata poti Trifule date la o parte ,taicatau a fost ceva mai inteligent ca tine !Esti ca o moara stricata tot ii dai cu casele lui Iohannis altceva nu mai sti !
Nicolae
18.10.2018 06:55
Postacii SASI SI PNL- isti au tema sa dea in cel care spune de hoți. Iar hoțul de sas, Iohannis ( hoț de case) să iasă nevinovat . Postacilor un hot de case ramane HOȚ !!!!!!! IOHANNIS !!! UN HOȚ NU POATE FI PRESEDINTELE ȚARII !!!!!!!
18.10.2018 11:11
in afara de reducerea tva la 5% in turism restul sunt povesti care exista doar pe hartie si, avand in vedere cine le debiteaza, nu au nici macar valoarea ei.
hai sa vorbim de cele peste 7 MILIARDE de EURO imprumutate doar in ultimele 6 saptamani, la dobanzi record si cu plata in 10-20 ani. asta in afara de celelalte imprumuri facute din 2017.
unde s-au dus banii ? investiile = zero. oameni ramasi pe drumuri si firme falimentate de politica economica a guvernului sunt o multime. dar noi ne laudat ca vom face si vom drege.
sanatatea sta mai rau decat acum 30 ani la fel educatia si drumurile. trenulrile circula mai incet decat la 1890.
7% dintre romani traiesc in saracie extrema !
dar de, promisiunile pentru 20 20 sunt bune cand se fura la greu si singura preocupare a psd-ului e sa isi spele banii furati (mai nou prin promovatele parteneriate public-private) si sa se puna la adapost de inchisoare.
tot vorbeste dragnea de "majoritatea care i-a votat".
in programul de guvertnare votat nu era nimic de eliberarea puscariasilor, spalarea coruptilor si hotilor, imbogatirea unora din pesta porcina in timp ce oamenilor de rand le sunt omorate animalele in curte.
un ratacit comenteaza de zor de casele presedintelui. e vorba de un proces civil si de o singura casa in acest proces.
psd a fost votat de 3 milioane si ceva de romani. acum conform sondajelor mai au poate jumatate din ei.
comparativ presedintele a fost votat de peste 6 milioane de oameni.
pana una alta cei care legifereaza hotia in parlament sunt exact patronii lui trif, parlamentul si guvernul avand in momentul de fata mai multi urmariti penal decat orice alta institutie !
acelasi papagal, aceleasi povesti
18.10.2018 15:33
E bine cum ti-ai pus numele postac pnl-ist, esti chiar un papagal si ai aceleasi povesti, aceeasi placa doar lozinci pnl-iste. Esti doar un papagal pnl postac.
pt acelasi papagal aceleasi povesti
18.10.2018 19:14
pacat ca nu ai si niste cifre concrete nu doar insulte goale la adresa celor care nu mai pica de fraieri la minciunile voastre.
bilant psd dupa cativa ani de guvernare:
investitii zero, licitatii anulate sau amanate pentru infrastructura, deficit bugetar in crestere, profesori concediati ca doar invatamantul ca si sistemul sanitar nu sunt necesare pentru smecherii din psd care isi trimit odraslele la studii sau spitale in alte tari in timp ce tinerii normali mor cu zile in spitalele noastre.
dar sa nu uitam de cea mai importanta contributie a partidului slugilor lui dragnea: macelarirea legilor astfel incat orice hot care se respecta sa poata sa se bucure de banii furati in libertate. asta e tot ce face guvernul si parlamentul de 2 ani incoace in timp ce criza financiara bate din nou la usa.
si tot la realizari eliberarea a mii de infractori violenti si despagubirea lor pentru proastele conditii din inchisori.
ca peste 90% dintre ei au recidivat in primele 2 luni de la eliberare nu conteaza ca doar daddy, fiul si ceilalti infractori din parlament beneficiaza de protectie din partea jandarmilor care au constatat ca e mai usor sa bati copii si sa gazezi femei si batrini decat sa arestezi violatori si criminali.
iar despre conditii sa nu uitam ca in inchisori conditiile sunt mult mai bune decat in spitale unde ajung cei care contribuie pozitiv in societate !!!
dar astea sunt prioritatile psd - pe care un postac dupa cum chiar pacatoasa de firea recunostea ca are psd cu sutele - nu le poate acoperi decat mintind si dezinformand si deviind atentia societatii.
pana la alegeri sa ziceti mersi daca o sa luati 2% in sibiu !
pentru psd-istul ofuscat
18.10.2018 21:58
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia