logo
Dispar 100 de rute CFR? Ministrul Transporturilor: "Sunt în reevaluare aceste obiective!"
Dispar 100 de rute CFR? Ministrul Transporturilor:

Când pe la aţii, nişte rute se închid, închidere le zice. Pe la alţii. La noi, ăştia mai pricinoşi şi-n stare să se scarpine hands free, închiderii îi zice oricum numai închidere nu.

Exact cum păţesc lefurile sau pensiile. Când scad le zice "ajustare". Când creşte factura la gaze ori curent e "modificare tarifară", nicidecum scumpire. 
Nici pe calea ferată lucrurile nu stau altfel. Căci da: trenurile care acum  - era să scriu funcţionează! - se târăsc din punctul A în punctul B au şanse mari să nu mai târască. Şi-n consecinţă să nu se mai chinuie. 
Întrebat despre închiderea a 100 de rute la CFR Călători, ministrul Transporturilor - da, ştiu că pare greu de crezut, dar aşa-i zice, aşa-i intitulatura! - a "explicat" că au loc evaluări ale acestor obiective. C-aşa-i la noi: când toată lumea merge cu naşul, autorităţile fac comisii şi evaluări. Cu acelaşi prilej, de la ministrul Transporturilor, Lucian Şova, am aflat şi cum se zice corect când bilet nu-i prost nimeni să-şi mai ia de când mersul cu naşul merge ca pe roate: "cererea mare din partea călătorilor nu se reflectă şi la casele de bilete"!  

  • "Sunt în reevaluare aceste obiective. Am luat legătura cu autorităţile locale care susţin că nu este oportun să fie închise (rutele- n.r.) din cauza faptului că există o mare cerere din partea publicului călător, care însă nu se reflectă şi în casele de bilete ale CFR Călători. Am organizat supracontroale pentru a vedea exact dacă există flux de călători şi eventul doar neplătitori, aceste evaluări le vom face pe perioada cât încă trenurile circulă. În concordanţă cu ceea ce vom afla la sfârşitul acestor evaluări vom lua decizii", a spus Şova la Palatul Parlamentului, întrebat dacă există posibilitatea de a se închide aproximativ 100 de rute la CFR Călători. 

Ministrul Transporturilor a mai "explicat" una, să nu credem că-i exact pe dos: decizia va fi luată în funcţie de cât de mulţi plătitori de abonamente şi bilete sunt pe respectivele rute. 
Şi acum vine partea mea preferată: Lucian Şova a fost prezent la Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaţilor la o dezbatere pe tema "Accelerarea implementării marilor proiecte de investiţii în infrastructura rutieră". Transporturile de la noi aproape că nu există şi ăştia vorbesc de "mari proiecte" şi "accelerarea implementării"! Nici nu ştiu: unde-i găsim, mă?! Sau ei ne găsesc cumva? ... Aha, dar asta se cheamă că-i şi merităm? ...Îi? Păi, şi până când? Ştie careva??

 


comentarii
1 comentarii

Se muta transportul de pa caiile ferate pe strazi. Parlamentul European vine cu sanctiuni din cauza poluarii . Probabil Guvernul are prea multi Bani la dispozitie , altfel nu ar permite asa ceva.
Goguta
14.02.2018 10:45
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia