Tribuna
Disconfort termic în tot Sibiul, până duminică noaptea; Sudul județului, sub cod galben de furtună
Laura BUCIU
1803 vizualizari
Disconfort termic în tot Sibiul, până duminică noaptea; Sudul județului, sub cod galben de furtună
© Arhiva Tribuna

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în județul Sibiu, până duminică, la ora 23, potrivit meteorologilor. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Sâmbătă, vremea se menține călduroasă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza când local în zona de munte și izolat în rest se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 32 grade, iar cele minime între 15 și 18 grade. Pe arii restrânse indicele de disconfort termic ITU va atinge pragul critic de 80 unități.

Duminică, vremea se menține călduroasă dar instabilă după-amiaza și seara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când local la munte și pe arii restrânse în rest se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în cursul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 grade, iar cele minime între 16 și 18 grade. Pe arii restrânse indicele de disconfort termic ITU va atinge pragul critic de 80 unități.

 

Cod galben de ploi

 

Totodată, pentru sudul județului Sibiu a fost emisă o atenționare cod galben de ploi torențiale. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp. Avertizarea d eploi este valabilă până sâmbătă, la ora 23.00.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA