logo
FITS
Direcţia 5 şi Radu Nechifor inaugurează Casa de Cultură din Cisnădie, duminică
Andra MARINESCU
3663 vizualizari
Direcţia 5 şi Radu Nechifor inaugurează Casa de Cultură din Cisnădie, duminică
Casa de Cultură din Cisnădie, de pe strada Sibiului nr. 1, îşi va redeschide porţile duminică, 17 septembrie, la ora 19. Inaugurarea va fi fastuoasă, fiind aşteptate peste 300 de persoane care să se bucure de spectacolele oferite de DreamCatchers şi Direcţia 5.


După ce a fost refăcută din temelii, atât la interior cât și la exterior, Casa de Cultură din Cisnădie va fi inaugurată în data de 17 septembrie. Evenimentul va fi unul aparte, incluzând un recital ale naistului Radu Nechifor, alături de trupa DreamCatchers Band și Anca Marginean și un concert Direcția 5.
Artistul Radu Nechifor, care este și directorul Casei de Cultură, spune că dorește ca această clădire modernizată să găzduiască evenimente culturale atractive atât pentru cisnădieni, cât și pentru cei din afara localității. „Împreună cu Primăria, vrem să consolidăm viața culturală a Cisnădiei prin spectacole de teatru, musicale și evenimente artistice de bună calitate” a spus Radu Nechifor. Printre proiectele incluse în activitatea Casei de Cultură se numără și înființarea unei filiale a Bibliotecii Județene ASTRA. Casa de Cultură din Cisnădie a fost complet refăcută atât la exterior, cât și la interior, fiind amenajată la standarde înalte și permițând astfel desfășurarea în cele mai bune condiții a unor spectacole variate, cum ar fi piese de teatru, concerte, conferințe, etc.

Imobilul în care funcționează Casa de Cultură a orașului Cisnădie se găsește în intravilan, amplasat la intersecția străzilor Sibiului, Șelimbărului și Țesătorilor, alături de supermarket, Școala nr. 1 și Biserica Ortodoxă, în zona centrală a orașului Cisnădie, în vecinătatea râului Cisnădie.


Istoria Casei de Cultură


Casa de Cultură aflată sub autoritatea sindicatelor a fost dată în folosință în anul 1960. Numărul locurilor pe scaune era de 536, scena era pretabilă spectacolelor, iar mai multe anexe puteau fi folosite pentru repetiții și alte activități. De-a lungul anilor, acest stabiliment a folosit pentru piese de teatru, reprezentații muzicale, spectacole ale organizațiilor de copii și tineret, activități politice. În ultimii ani ai regimului comunist, pe lângă această instituție funcționa Centrul de Creație și Cultură ”Cântarea României” al Sindicatelor Cisnădie, organizând și un cenaclu literar care a primit denumirea ”Școala Ardeleană”, întru cinstirea reprezentanților acestei importante mișcări sociale și culturale.
În anul 2007, Casa de Cultură a reintrat în patrimoniul orașului Cisnădie.
În prezent, Casa de Cultură a orașului Cisnădie face parte din domeniul public al orașului Cisnădie, iar în urma accesării programului de reabilitare, aceasta a fost renovată, numărul locurilor pe scaune fiind de 357.
"După o lungă perioadă în care Casa de Cultură nu a funcționat, se dorește redarea funcționalității acesteia, diversificarea activităților și creșterea calității actului de cultură în orașul Cisnădie", mai spune Radu Nechifor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia