Tribuna
Astra film
Din dragoste duhovnicească
Adrian POPESCU
1091 vizualizari
Din dragoste duhovnicească

Iubirea duhovnicească este lucrul cel mai de preţ pe care îl putem obţine. De regulă însă oferim celor din jur doar o iubire pătimaşă. Cuviosul Teolipt al Filadelfiei a lăsat o cateheză folositoare legată de acest subiect cu toate că au trecut peste şapte secole, actualitatea sa este neschim­ bată, caci măreţia iubirii duhovniceşti este cea mai de preţ dintre virtuţi. În rânduiala acestei virtuţi consemnăm două evenimente.

 „Oastea Domnului”

Catedrala Mitropolitană din Sibiu a găzduit sâmbătă, 15 iunie, adunarea Asociaţiei Ortodoxe „Oastea Domnului”. Sute de membri ai Oastei Domnului din întreaga ţară s-au adunat la Sibiu la tradi­ ţionalul eveniment organizat de Rusalii şi s-au rugat împreună la slujba Vecerniei oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioa­ chim Tomoiagă. La slujba Vecerniei a fost prezent Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care
i-a binecuvântat pe membrii Oastei Domnului şi le-a ţinut un cuvânt de învăţă­ tură. „Doresc să vă mulţumesc pen­ tru dragostea dum­ neavoas­ tră faţă de Mântuitorul Iisus Hristos şi Maica Preacurată, faţă de toţi sfinţii care ne ocrotesc, dragoste pe care o manifestaţi statornic ca adevăraţi apărători, pentru că asta înseamnă a fi ostaş”, a spus ierarhul. Adunarea a continuat cu mai multe cuvântări duhovniceşti ale preoţilor din Oastea Dom­ nului, amintind aici cuvântul de învăţătură al pr. prof. dr. Vasile Mihoc. În ziua de sărbătoare a Rusaliilor mem­ brii Oastei Domnului se adună la mormântul înteme­ ietorului acestei asociaţii ortodoxe, preotul Iosif Trifa, unde se oficiază Sfânta Liturghie şi se rostesc mai multe cuvântări duhovniceşti. Din programul întâlnirii din acest an amintim şi lucrările Sfatului Frăţesc, Adunarea de tineret a Oastei Domnului şi concertul de pricesne „De dorul Tău, Iisus”.

Parastas de obşte

Un sobor de preoţi de la bisericile din Sibiu, condus de protopopul Sibiului, Ioan Co­ şa, a oficiat sâmbătă, 15 iunie, un parastas de obşte în cimitirul municipal din oraş. Iniţiativa a aparţinut Corului „Timotei Popovici” al Cate­ dralei Mitropolitane din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, care a cântat la slujba de parastas împreună cu o fanfară. La finalul slujbei de pomenire, părintele protopop Ioan Coşa le-a mulţumit celor care au iniţiat acest proiect şi tuturor preoţilor din oraş prezenţi la slujba de pomenire a tuturor celor înmormântaţi în cimitirul municipal din Sibiu. „Rostul acestei rugăciuni a fost acela de a-i pomeni pe toţi cei care îşi duc somnul de veci în acest cimitir şi pe autorităţile locale care au trecut la cele veşnice, cât şi pe cei toţi cei dragi ai noştri pe care îi purtăm în suflete şi în inimi şi pe care îi pomenim la parastas”, a spus pr. Ioan Coşa. Evenimentul a făcut parte din Proiectul „Lumină şi Armonie”, cofinanţat de Consiliul local şi Primăria Sibiu.

 

comentarii
1 comentarii

totul e perfect.......... in scris.
doar ca dragostea duhovniceasca este cam lipsa prin Sibiu pe la fetele bisericești......
numai din dragoste duhovniceasca nu acționează ei.....
da da da....
20.06.2019 14:27
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia