Tribuna
DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali profesioniști. Salariu de 1.450 lei/ lună
Andra MARINESCU
2295 vizualizari
DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali profesioniști. Salariu de 1.450 lei/ lună
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu caută asistenți maternali profesioniști. Cei care sunt interesați trebuie să se prezinte la sediul instituției din strada Mitropoliei nr. 2, Sibiu, la Serviciul Management de Caz pentru Asistență Maternală, sau să sune la numărul de telefon 0269/ 232.066.


Condiții


Potrivit DGASPC Sibiu, pentru a deveni asistent maternal profesionist, este nevoie de capacitate deplină de exercițiu și ca domiciliul să fie în județul Sibiu. De asemenea, cei interesați, "prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, trebuie să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi".
Asistenții maternali profesioniști trebuie să aibă în folosință o locuință care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă, să fie absolvenți de minim zece clase, să fie dispuși și să aibă capacitatea să primească copii în plasament, în regim de urgență, cuvârste cuprinse între zero și trei ani, având în vedere situația de risc.


Cine nu poate fi...


Nu poate fi asistent maternal profesionist: persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă pentru săvârșirea unei infracțiuni care ar face-o incompatibilă cu profesia de asistent maternal profesionist; părintele decăzut din drepturile părintești sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile părintești prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă; persoana care suferă de boli cronice psihice sau boli cronice transmisibile; persoana care are propriii copii dați în plasament.


Beneficiile asistenților


Asistenții maternali profesioniști primesc un salariu de 1.450 lei/ lună, un spor de 15% pentru al doilea copil dat în plasament, spor de 25% pentru plasamentul unui copil cu dizabilități, alocația lunară de plasament în valoare de 600 lei/ copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap beneficiază de alocație lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei. De asemenea, mai primește pentru copilul de peste doi ani 84 lei/ lună sau pentru copilul peste trei ani încadrat în grad de handicap 168 lei/ lună.
În prezent, potrivit statisticilor DGASPC Sibiu, sunt angajați 151 de asistenți maternali profesioniști, care au în plasament 293 de copii. Informații suplimentare se pot obține și pe site-ul DGASPC Sibiu, www.dasib.ro.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA