logo
DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali profesioniști
Andra MARINESCU
2156 vizualizari
DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali profesioniști
Județul Sibiu are nevoie de asistenți maternali. Potrivit DGASPC Sibiu, rețeaua de asistență maternală este în aceste momente îmbătrânită, impunându-se astfel înlocuirea persoanelor vârstnice care se pensionează cu persoane mai tinere și apte de muncă. De asemenea, există în Sibiu copii aflați în situații de risc, care au nevoie de protecțe specială la asistenții maternali profesioniști.


 

Persoanele interesate să ofere copiilor atenție și o familie sunt aşteptate să se prezinte la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu din strada Mitropoliei nr. 2, la Serviciul Management de Caz pentru Asistenţă Maternală (0269/232066 interior 42,43) pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialiştii serviciului.

Condiții

Pentru a deveni asistent maternal profesionist, candidatul trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, domiciliul în judeţul Sibiu şi aibă acces la servicii medicale şi servicii educative. De asemenea, prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, el trebuie să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi. În plus, doritorii trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utlizatorilor săi, să aibă minimum zece clase, să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate și să fie dispuși şi să aibă capacitatea să primească copil/copii în plasament în regim de urgenţă, cu vârste cuprinse între zero şi trei ani, având in vedere situaţia de risc.

Cine nu poate fi asistent maternal profesionist

Nu poate fi asistent maternal profesionist: persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o incompatibilă cu profesia de asistent maternal profesionist; părintele decăzut din drepturile părinteşti sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă; persoana care suferă de boli cronice psihice sau boli cronice transmisibile; persoana care are proprii copii daţi în plasament.

Mai multe informaţii referitoare la condiţiile de atestare ca asistent maternal profesionist (AMP) pot fi găsite şi pe site-ul DGASPC Sibiu www.dasib.ro.

Beneficii

Facilităţile financiare acordate pentru creşterea şi îngrijirea copilului în asistenţă maternală sunt: salariul asistentului maternal (minim pe economie - 1900 lei/lună); spor de 15% pentru al II- lea copil dat în plasament; alocaţia lunară de plasament în cuantum de 600 lei/copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, beneficiază de alocaţie lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei; alocaţia de stat pentru copil: - pentru copilul cu vârsta până la 2 ani sau pana la trei ani în cazul copilului cu handicap - 200 lei/lună; pentru copilul peste doi ani - 84 lei/lună; pentru copilul peste trei ani încadrat în grad de handicap - 168 lei/lună.

Conform DGASPC Sibiu, asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament. În prezent, sunt angajaţi 141 de asistenți maternali profesioniști în Sibiu care au în plasament 261 de copii.


 

comentarii
1 comentarii

inainte de referendum mereu apareau comentarii de la sustinatorii lgbtqusr din care puteai deduce ca lor le pasa cel mai tare de bietii copii, si ca ei ar fi solutia ideala dar noi nu ii lasam. Ma astept sa-i vad la coada pentru a da o mana de ajutor acum ca referendumul a picat.
mda
10.10.2018 14:22
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia