logo
DGASPC Sibiu recrutează asistenţi maternali profesionişti
Andra MARINESCU
1410 vizualizari
DGASPC Sibiu recrutează asistenţi maternali profesionişti
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu recrutează asistenţi maternali profesionişti. Persoanele interesate trebuie să se prezinte la sediul din strada Mitropoliei nr. 2, Sibiu, la Serviciul Management de Caz pentru Asistenţă Maternală (0269/232.066 interior 43) pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialişti. În prezent, potrivit DGASPC Sibiu, sunt angajaţi 151 de AMP care au în plasament 281 de copii.


Condiţii pentru a deveni asistent maternal profesionist


Pentru a deveni asistent maternal profesionist, candidaţii trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, domiciliul în judeţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative. De asemenea, prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, trebuie să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi. Printre condiţiile DGASPC se numără şi aceea de a avea în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă. Asistenţii maternali trebuie să aibă minimum zece clase, să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate, să fie dispuşi şi să aibă capacitatea să primească copil/copii în plasament în regim de urgenţă, cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, având in vedere situaţia de risc.


Cine nu poate fi asistent maternal profesionist


Nu pot fi asistenţi maternali profesionişti persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o incompatibilă cu profesia de asistent maternal profesionist, părintele decăzut din drepturile părinteşti sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, persoana care suferă de boli cronice psihice sau boli cronice transmisibile ori persoana care are proprii copii daţi în plasament.
Mai multe informaţii referitoare la condiţiile de atestare ca asistent maternal profesionist pot fi gasite şi pe site-ul DGASPC Sibiu, www.dasib.ro.


Facilităţi financiare


Facilităţile financiare acordate pentru creşterea şi îngrijirea copilului în asistenţă maternală sunt: salariul asistentului maternal (minim pe economie - 1450 lei/lună), spor de 15% pentru al II- lea copil dat în plasament, spor de 25% pentru plasamentul unui copil cu dizabilităţi, alocaţia lunară de plasament în cuantum de 600 lei/copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, beneficiază de alocaţie lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei, alocaţia de stat pentru copil: - pentru copilul cu vârsta până la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap - 200 lei/luna; pentru copilul peste 2 ani - 84 lei/lună; pentru copilul peste 3 ani încadrat în grad de handicap - 168 lei/lună.

  • "Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor primiţi în plasament", spune Laura Vîlsan, directorul DGASPC Sibiu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia